Preparats pel Brexit

Final del període transitori, Brexit

L'Acord de Retirada del Regne Unit, que va entrar en vigor el passat 1 de febrer de 2020, preveia un període transitori, fins al 31 de desembre de 2020; període en el qual la legislació de la Unió Europea, inclosa la corresponent a la lliure circulació de béns, serveis, persones i treballadors, seguiria sent aplicable en el Regne Unit.

A partir de l'1 de gener, entraran en vigor els Acords de Relació Futura amb el Regne Unit composts d'un Acord de Comerç i Cooperació entre la Unió Europea i EURATOM, d'una part, i el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, d'una altra; un Acord entre el Govern del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i la Comunitat Europea d'Energia Atòmica per a cooperació sobre els usos segurs/segurs i pacífics de l'energia nuclear i un Acord entre la Unió Europea i el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord en relació amb els procediments de seguretat per a l'intercanvi i protecció de la informació classificada. El primer dels Acords citats fixa com seran les relacions comercials entre ambdues Parts.

Per donar resposta a les principals qüestions sobre l'impacte que el Brexit podrà tenir en els ciutadans espanyols, està habilitat el telèfon d'informació administrativa 060 i la web de Presidència del Govern

Així mateix, la Comissió Europea ha creat la següent pàgina web, on igualment es pot accedir a continguts d'interès sobre aquesta matèria.

Per a més informació pot comunicar-se telefònicament a:

 • Brexit

  Indústria iPIME

  El Brexit suposarà un canvi fonamental en les futures relacions de les empreses industrials i de la pime amb el Regne Unit. Totes han de saber com els afecta i estar preparades, especialment si la sortida es produeix sense acord.

  Saber más
 • Brexit

  Industria y PYME

  El Brexit supondrá un cambio fundamental en las futuras relaciones de las empresas industriales y de la pyme con el Reino Unido. Todas deben saber cómo les afecta y estar preparadas, especialmente si la salida se produce sin acuerdo.

  Saber más
 • Brexit

  Comerç i Inversions

  Enfront del Brexit, prepari's: Informem sobre les negociacions i accions a prendre per a un comerç i inversions d'Espanya a prova de Brexit.

  Saber más

Si et preocupa algun tema, pregunta'ns!

Consultes o aportacions generalsFinestra Global de l'ICEX

Actualitat

Organismes