Notícies del Ministeri del 2022

Buscar per

Totes les notes de premsa

 • Indústria | 10/7/2024

  Hereu anuncia la publicació de la convocatòria d'ajudes per compensar el CO2 dotada amb 300 M€

  El ministre ha avançat la publicació de tres noves propostes de resolució provisional favorables de la línia 1 del PERTE de descarbonització industrial que suposen 16,1 milions en ajudes. Es tracta de les sol·licituds de SOLUTEC GC, ARCELORMITAL ESPANYA i ABN PIPE SYSTEMS. Des de 2019 el Govern ha destinat prop de 900 milions d'euros per a la compensació pels costos d'emissions de CO2, passant de 6 milions d'euros convocats el 2018 a 244 en els últims anys, 2022 i 2023.

 • Turisme | 5/7/2024

  Hereu anuncia ajudes per 208,5 milions a ajuntaments i CCAA per finançar 92 projectes de millora del Patrimoni Històric amb ús turístic

  Els projectes seleccionats tenen en compte les característiques de la destinació i la viabilitat i qualitat dels mateixos, i s'han valorat destinacions amb el risc de despoblació per impulsar la seva potencialitat turística i enfortir la cohesió social i territorial. Jordi Hereu destaca que l'objectiu d'aquestes ajudes és potenciar el turisme cultural mitjançant projectes de manteniment i rehabilitació del patrimoni històric que incorporin de manera clara la millora de l'ús turístic d'aquests béns. El ministre d'Indústria i Turisme ha fet entrega a la presidenta de Paradors del nou Parador de Molina de Aragón (Guadalajara), que es preveu inaugurar al setembre.

 • Indústria | 3/7/2024

  Hereu anuncia que demà es publicarà la convocatòria de la línia de cadena de valor del PERTE VEC III dotada amb 200 M€

  El ministre d'Indústria també ha avançat que la comissió de verificació ha resolt les al·legacions de diverses empreses que havien presentat els seus projectes a la línia de cadena de valor del PERTE VEC II. En total s'ha ampliat el finançament dels projectes en 115 milions d'euros

 • Turisme | 3/7/2024

  La despesa dels turistes internacionals creix un 21,8 % fins a maig i supera els 43.200 milions d'euros

  Espanya va rebre 33 milions de viatgers internacionals en els cinc primers mesos de 2024, un 13,6 % més que en el mateix període de l'any passat Cada visitant va gastar una mitjana de 1.263 euros al maig, un 7,3 % més que l'any passat, i la despesa per dia també reflecteix aquest creixement, arribant als 204 euros, amb un augment del 8,6 % interanual Jordi Hereu; “El més destacable és l'augment de la despesa mitjana per visitant, que creix per sobre de la inflació i contribueix a la modernització, sostenibilitat i qualitat de l'ocupació en el sector”

 • Indústria | 1/7/2024

  Jordi Hereu anuncia l'aprovació provisional de 12 nous projectes tractors del PERTE de Descarbonització per valor de 123,4 M€

  Entre els beneficiaris, destaca la planta de Fertiberia a Avilés, amb una subvenció proposada de 60,8 milions d'euros. Altres empreses destacades són Saint Gobain Isover Ibèrica en Azuqueca d'Henares, amb 13,2 milions d'euros i Azucarera Ibèrica, que ha obtingut 11,5 milions d'euros per a la seva instal·lació a Toro. Amb aquestes noves resolucions provisionals, fins al moment, el PERTE de Descarbonització Industrial ja ha beneficiat a 27 projectes tractors (59 projectes primaris) amb un total de 219 milions d'euros en subvencions directes, la qual cosa suposa una reducció d'emissions de 711.000 tones de diòxid de carboni per any. En l'actualitat, el Ministeri d'Indústria i Turisme té registrats un total de 117 clústers que agrupen a més de 12.000 empreses.

 • Turisme | 28/6/2024

  Els seients previstos en vols internacionals per al mes de juliol arriben als 12,5 milions, un 9,5 % més que fa un any

  Comparant les previsions de nombre de seients al juliol amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors; Regne Unit (+5,4 %), Alemanya (+7,4 %), Itàlia (+14,5 %) i França (8,4 %). Hereu; “Aquest increment dels seients previstos en vols internacionals pel que fa a l'any passat augura una temporada d'estiu molt positiva per al sector”.

 • Indústria | 27/6/2024

  Jordi Hereu destaca el nou paquet d'ajudes al sector industrial espanyol

  El ministre d'Indústria i Turisme ha al·ludit a la pròrroga del Pla Moves III, el suport a la indústria gasintensiva i els 300 milions d'euros per compensar costos de CO2 de la indústria electrointensiva. Quant a ENISA, Jordi Hereu ha destacat el procés de certificació de startups i els 9.000 préstecs participatius que ha concedit a gairebé 8.000 petites i mitjanes empreses per un volum d'uns 1.400 milions d'euros. També ha abordat el repte en el sector del turisme; governar en clau de sostenibilitat, repartint els beneficis a nivell social. Promoure Espanya a través del concepte de més qualitat.

 • Turisme | 25/6/2024

  Ana Muñoz Llabrés, nomenada Directora General de Polítiques Turístiques de la Secretaria d'Estat de Turisme

  Fins avui, Muñoz Llabrés ha exercit de Sotsdirectora General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística en la Secretaria d'Estat de Turisme Assegurar la coordinació i col·laboració entre administracions, agents i sector per complir amb la Comissió Europea referent al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i consolidar un model de turisme triplement sostenible són els objectius prioritaris de la directorageneral

 • Indústria | 25/6/2024

  El Govern aprova 300 M€ en ajudes per a la indústria electrointensiva

  Des de 2019 el Govern ha destinat prop de 900 milions d'euros per a la compensació pels costos d'emissions de C02. Aquestes ajudes mostren el compromís del Govern amb els sectors industrials electrointensius i permeten millorar la seva competitivitat, reforçar les seves capacitats industrials i l'ocupació. La CE permet a cada Estat membre compensar els costos indirectes de les indústries de determinats sectors als quals es considera exposats a un risc significatiu de “fugida de carboni”, a causa dels costos relacionats amb les emissions de gasos d'efecte hivernacle repercutits en els preus de l'electricitat

 • Turisme | 25/6/2024

  ESPANYA exporta el model de Destinació Turística Intel·ligent a Equador

  SEGITTUR treballarà amb la ciutat de Quito, capital i ciutat més gran del país en la seva conversió en destinació turística intel·ligent. Treballar amb la metodologia DTI aportarà una sèrie de beneficis, entre ells la millora de l'experiència del turista, la major interacció entre turista i resident, l'ocupació de la tecnologia de forma transversal, la millora de la gestió de la sostenibilitat, així com la creació de noves sinergies

 • Indústria | 20/6/2024

  Hereu reconeix el lideratge de la indústria química en la transició cap a l'economia circular

  El ministre d'Indústria i Turisme es reuneix amb la patronal del sector químic espanyol, FEIQUE. Per a aprofundir en la transformació de la indústria el Govern impulsarà la nova Llei d'Indústria i d'Autonomia Estratègica. La indústria química, composta per més de 3.000 empreses, és un dels majors i més consolidats sectors industrials d'Espanya.

 • Indústria | 20/6/2024

  Jordi Hereu analitza amb el President de la patronal cimentera la descarbonització del sector

  Durant l'encontre, Hereu ha traslladat la seva intenció a aprofundir la col·laboració públic-privada amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica. Per a això, el ministre li ha recordat que està en marxa el PERTE de Descarbonització, dotat amb 3.100 milions d'euros El passat 28 de maig s'anunciava l'aprovació provisional dels primers 19 projectes de la línia 1 d'aquest PERTE, entre ells, el de Cementos Tudela Veguín de León, amb 3,7 milions d'ajudes, i el de dues plantes de Cemex España, a Saragossa i Guadalajara respectivament, que han obtingut un total de 5,8 milions d'euros en ajudes.

 • Indústria | 19/6/2024

  Indústria convocarà al setembre una nova línia d'ajudes de 140 M€ dins del PERTE de Descarbonització

  L'objectiu és acompanyar aquells projectes d'inversió d'especial efecte tractor per a instal·lacions industrials que facin servir la millor tecnologia en descarbonització dels seus sectors. Amb la convocatòria d'aquesta nova línia d'ajudes, el Ministeri d'Indústria i Turisme avança en el seu compromís de potenciar la descarbonització industrial. Recentment, es feia pública l'aprovació provisional dels primers 19 projectes de la línia 1 del PERTE de Descarbonització per valor de 96 milions d'euros. En els últims cinc anys, des del Govern s'ha recolzat al sector electrointensiu i gasintensiu amb 1.470 milions d'euros, entre ajudes al CO2, el programa de compensació de càrrecs als consumidors electrointensius, i les ajudes per l'increment dels preus del gas natural en 2023.

 • Turisme | 18/6/2024

  El nombre de passatgers aeris internacionals arriba al maig als 10 milions, un creixement interanual del 13 %

  Espanya rep 38,7 milions de passatgers en els primers cinc mesos de 2024, un 13,6 % més que en el mateix període de 2023. Al maig destaca el fort creixement de mercats llunyans com la Xina, Canadà i Xile, amb augments de més del 35 %. El ministre Hereu valora positivament “l'augment notable de la diversificació de mercats, que converteixen a Espanya en una destinació líder que desborda l'àmbit europeu per ser, cada vegada més, una referència per a viatgers de tot el món”.

 • Turisme | 17/6/2024

  L'ocupació en el sector turístic augmenta un 5% respecte a fa un any i frega els 3 milions d'afiliats el mes de maig

  Els afiliats a la Seguretat Social en turisme van suposar el 13,6 % del total d'afiliats en l'economia nacional al maig. Els afiliats vinculats a activitats turístiques van augmentar en termes absoluts en 138.316 treballadors en alta laboral. Entre les comunitats autònomes, destaquen els augments interanuals d'Andalusia i Canàries, ambdues creixen un 5,7 %, i de la Comunitat de Madrid, que augmenta un 5 %.

 • Turisme | 12/6/2024

  Hereu recorda que el Govern ha destinat 275 milions d'euros per a projectes sostenibles de transformació i modernització del sector turístic canari

  El ministre d'Indústria i Turisme defensa “la necessitat de governar el turisme perquè generi riquesa i benestar social i alhora sigui compatible amb la convivència a les ciutats”. Hereu ha enumerat al Congrés les polítiques del Govern en matèria turística i ha recordat que el “turisme a Espanya ha estat una història d'èxit que cal preservar i al mateix temps seguir treballant per liderar la seva transformació”. El ministre ha recordat que s'està ultimant una plataforma digital que permetrà a les CCAA detectar els habitatges turístics que no comptin amb autorització per regular millor el mercat.

 • Indústria | 11/6/2024

  Elisa Rodríguez Ortiz, nomenada Directora de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM)

  Fins ara, Rodríguez ha exercit les funcions de cap de la unitat de suport a la Direcció de l'OEPM, i ha estat representant d'Espanya davant l'Organització Mundial de la Propietat Industrial. “Seguirem avançant cap a una OEPM més centrada en les persones, sostenible, digital, innovadora, transparent i eficaç”, ha indicat.

 • Turisme | 11/6/2024

  Hereu; “Presentarem el full de ruta de l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030 en el proper Consell Espanyol de Turisme”

  Jordi Hereu, ministre d'Indústria i Turisme, ha inaugurat a Barcelona la reunió del Consell Executiu d'ONU Turisme juntament amb l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i el secretari general d'ONU Turisme, Zurab Pololikashvili. El Govern ultima una eina que ordeni l'oferta turística a nivell nacional i respongui a la demanda de la ciutadania en matèria de convivència entre residents i turistes. El ministre ha convidat a treballar tots junts, administracions públiques, ONU Turisme i sector privat, per concebre un model turístic més humà, sostenible i de qualitat.

 • Indústria | 10/6/2024

  Hereu inaugura la Convenció de Turisme de Barcelona i anuncia ajudes de 96 M€ per a la transformació digital del turisme

  Dels 96 milions, 33 milions aniran a diputacions, ajuntaments i consells insulars, 57 milions d'euros a la resta d'entitats locals i 6 per a les comunitats autònomes uniprovincials. Jordi Hereu; “Espanya ha de liderar la triple transformació del model turístic; social, econòmica i mediambiental”. Entre les novetats destaca la possibilitat que les CCAA uniprovincials puguin sol·licitar ajudes, així com l'ampliació del termini d'execució dels projectes fins a juny de 2026.

 • Indústria | 10/6/2024

  Indústria llança a informació pública l'ordre de bases del PERTE Agroalimentari II dotat amb 100 M€ 

  En aquesta ocasió el procés d'adjudicació serà per concurrència simple, la qual cosa implica una agilitació en el cobrament de les ajudes, que aniran destinades a projectes individuals. L'objectiu d'aquesta nova línia d'ajudes és seguir recolzant la transformació, la sostenibilitat i la modernització de la indústria d'aquest sector. La primera edició del PERTE Agro va adjudicar 182 milions d'euros i han arribat a més de 286 projectes primaris, de 224 empreses, amb actuacions en 14 comunitats autònomes.

 • Turisme | 6/6/2024

  El BOE publica la convocatòria d'ajudes dotada amb 96 M€ perquè les destinacions turístiques despleguin plataformes

  S'amplia el termini d'execució dels projectes fins al mes de juny de 2026 Les comunitats autònomes uniprovincials podran sol·licitar ajudes fins a un import de 6 milions d'euros

 • Turisme | 4/6/2024

  Ampliats els terminis d'execució de projectes turístics a Balears, Canàries, Ceuta i Melilla i de manteniment i rehabilitació de patrimoni històric d'ús turístic

  L'objectiu és flexibilitzar els requisits per contribuir a una major i millor consecució de les finalitats perseguides per les subvencions.

 • El Ministeri | 4/6/2024

  El Ministeri d'Indústria i Turisme obre les seves portes als ciutadans durant la setmana de l'Administració Oberta

  Els actes s'emmarquen en una iniciativa impulsada per l'Aliança per al Govern Obert (Open Gov Week). L'objectiu és apropar l'administració al ciutadà, sobre la base de cinc principis; transparència, rendició de comptes, participació ciutadana, integritat pública i col·laboració.

 • Turisme | 3/6/2024

  La despesa dels turistes internacionals augmenta un 22,6 % en el primer quadrimestre i aconsegueix els 31.500 M€

  L'arribada de turistes a Espanya supera els 7,8 milions en aquest mes d'abril, un 8,3 % més que en el mateix mes de l'any passat i la despesa mensual ascendeix a 9.565 milions d'euros (+13,1 %) En l'acumulat dels quatre primers mesos, el nombre de turistes frega els 24 milions, un 14,5 % més que fa un any Cada turista va gastar una mitjana de 1.221 euros a l'abril, un 4,4 % més que en 2023, i la despesa mitjana per dia també reflecteix aquest augment, aconseguint els 183 euros, un alça del 5,4 % interanual En els quatre primers mesos les comunitats amb major despesa acumulada van ser Canàries (8.182 milions d'euros), Catalunya (5.456 milions) i Andalusia (4.809 milions) Hereu; “Els resultats del primer quadrimestre, els millors de la sèrie històrica des que tenim registres oficials, parlen d'un turisme que gira entorn de la qualitat com a aspecte diferenciador, amb una despesa en destinació que simbolitza l'idil·li creixent dels turistes internacionals amb un ventall d'ofertes modernes centrades en la sostenibilitat”

 • Indústria | 31/5/2024

  Hereu anuncia la propera convocatòria de 31,87 M€ per compensar càrrecs de la factura energètica a empreses electrointensivas

  Aquestes ajudes són clau per al sector industrial perquè millora la seva competitivitat i reforça les seves capacitats industrials i l'ocupació. El ministre ha posat en valor el pes econòmic de Tarragona en el conjunt de Catalunya, sent un pilar fonamental de la indústria a Espanya. Jordi Hereu ha finalitzat destacant els bons resultats en turisme i ha incidit en el repte que suposa gestionar l'èxit per seguir sent líders en aquest sector

 • El Ministeri | 31/5/2024

  Setmana internacional dels Arxius 3-9 juny 2024

  Visita guiada a l'arxiu central el 6 de juny a les 11 hores

 • Turisme | 31/5/2024

  Els seients previstos en vols internacionals per a juny aconsegueixen 11,7 milions, un 12,8 % més que fa un any

  Comparant les previsions de nombre de seients al juny amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors: Regne Unit (+7,8%), Alemanya (+7,9%) i Itàlia (+16,2%). Hereu: “Els seients previstos en vols internacionals són una referència fonamental per saber com es comportarà el turisme en temporada alta, i les previsions per a juny, que milloren notablement les de l'any passat, ens fan pensar en un estiu extraordinari per al sector”.

 • Turisme | 30/5/2024

  El nivell de satisfacció dels turistes internacionals amb les seves vacances a Espanya creix 2,3 punts respecte a 2022

  El 97 % dels turistes internacionals que van visitar Espanya en 2023 van quedar “satisfets o molt satisfets” amb el seu viatge Espanya aconsegueix una puntuació global com a destinació de 4,62 sobre 5, superant la nota de l'enquesta de l'any 2022 Els països amb major nivell de satisfacció en 2023 han estat Regne Unit, regió iberoamericana, Polònia i Estats Units Per a Jordi Hereu les conclusions de l'Enquesta de Satisfacció de Turistes Internacionals reflecteixen el lideratge d'Espanya com a destinació global sostenible, segura i excel·lent

 • Indústria | 29/5/2024

  La nova Llei d'Indústria i Autonomia Estratègica recollirà una Reserva per assegurar el subministrament de recursos en temps de crisis i pandèmies

  Es tracta de disposar d'un llistat de productes crítics i de les capacitats de producció nacional, susceptibles de mobilitzar-se amb rapidesa davant una situació de crisi per atendre una demanda alta i inesperada.

 • Indústria | 28/5/2024

  Jordi Hereu anuncia l'aprovació provisional dels primers 19 projectes del PERTE de Descarbonització per valor de 96 M€

  Els projectes són els de les empreses ACOR, BIOTERMICA VILLANUEVA, CARNES Y VEGETALES, CEMENTOS TUDELA VEGUÍN, CEMEX (2), CERVEZAS MAHOU, CITRICOS DEL ANDARAX, EDERFIL BECKER KOOP, ENCE, ENSO ESCO (2), FERROGLOBE SPAIN METALS, GESTAMP (2), INDUSTRIAS PELETERAS, RESONAC GRAPHITE SPAIN, SOLVAY QUÍMICA i ZUKAN. Les resolucions aprovades suposaran una inversió total de més de 307 milions d'euros.

 • Indústria | 24/5/2024

  El Govern publica la convocatòria d'ajudes a la línia de bateries del PERTE VEC III dotada amb 300 M€

  Aquesta convocatòria d'ajudes es dirigeix a incentivar la inversió en capacitat de producció industrial de bateries destinades al vehicle elèctric, els seus components essencials i la producció o recuperació de matèries primeres fonamentals necessàries Per poder accedir a aquestes ajudes, s'obrirà un termini de presentació de sol·licituds que començarà el dia 17 de juny. Està previst que en les properes setmanes es convoqui la línia de cadena de valor del PERTE VEC III dotada amb 200 milions d'euros. En total, la tercera edició del PERTE del vehicle elèctric i connectat comptarà amb 500 milions d'euros.

 • Indústria | 23/5/2024

  Hereu anuncia que demà es publica la convocatòria de la línia de bateries del PERTE VEC III

  El ministre d'Indústria i Turisme ha recordat que s'han presentat 7 empreses d'Aragó a la convocatòria de la línia 1 del PERTE de Descarbonització. El Govern ha destinat més de 109 milions d'euros a les indústries aragoneses en ajudes per als consumidors electrointensius.

 • Indústria | 21/5/2024

  Jordi Hereu convida a Chery a presentar-se al PERTE VEC III per al desenvolupament de les seves inversions a Espanya

  El ministre d'Indústria i Turisme ha reiterat el compromís del Govern amb la descarbonització i l'aposta per l'electrificació de la mobilitat Indústria convocarà més de 1.700 milions d'euros entre la tercera i quarta convocatòria del PERTE VEC, als quals el sector de l'automòbil podrà optar per aconseguir l'objectiu d'una mobilitat connectada i sostenible

 • Indústria | 17/5/2024

  Hereu i Barbón coincideixen en la necessitat d'una regulació de projectes estratègics que garanteixi inversions a Astúries

  Tots dos han abordat la situació d'Arcelor, i han coincidit que la planta de reducció directa de mineral de ferro (DRI) que ha anunciat l'empresa a Astúries, és un projecte estratègic i des del Govern es manté contacte permanent amb l'empresa per garantir la seva viabilitat. El Ministeri d'Indústria està en contacte Saint-Gobain per ancorar el seu futur a Espanya, ja que la multinacional francesa té línies de producció a Astúries i a Catalunya. L'objectiu del Govern és garantir el mínim impacte social per a la plantilla. S'han presentat 11 projectes asturians a la primera convocatòria de el PERTE de Descarbonización amb una inversió total de més de 500 milions d'euros. Aquests projectes aconseguirien una reducció d'emissions de més d'1 milió de tones de CO2.

 • Turisme | 16/5/2024

  L'ocupació en el sector turístic supera els 2,8 M d'afiliats a l'abril, després d'un augment del 3,1 % respecte al mateix mes de 2023

  Els afiliats a la Seguretat Social en turisme van suposar el 13,3% del total d'afiliats en l'economia nacional a l'abril. Els afiliats vinculats a activitats turístiques van augmentar en 84.591 en el mes abril, aconseguint els 2.805.487 treballadors ocupats. Balears i Canàries són les Comunitats Autònomes que major increment experimenten en termes relatius: un 5,5% i un 4,7% més, respectivament. En variació absoluta, el major increment es va donar en la Comunitat de Madrid.

 • Indústria | 14/5/2024

  Indústria concedeix 65,4 M€ del PERTE Xip a dues empreses espanyoles per recolzar projectes en microelectrònica

  Es tracta dels projectes que duran a terme les empreses Semidynamics (38,58 milions d'euros), i KDPOF (26,82 milions d'euros), que canalitzaran una inversió total de 124 milions d'euros. Les subvencions possibilitaran que aquestes dues empreses espanyoles participin en el ‘Projecte Important d'Interès Comú’ de Microelectrònica i Tecnologies de la Comunicació (IPCEI EM-TC). En l'IPCEI participen 14 estats que aportaran fins a 8.100 milions d'euros de finançament públic per al desenvolupament de 68 projectes individuals duts a terme per 56 empreses.

 • Indústria | 10/5/2024

  Indústria publica al seu web els 15 nous projectes aprovats de la línia B del PERTE VEC II amb una dotació de 75,7 M€

  Entre els beneficiaris, destaca la planta de Stellantis Vigo, que ha obtingut 29,2 milions d'euros. Una altra empresa destacada és Gestamp que ha obtingut 34,1 milions d'euros distribuïts en diferents plantes espanyoles. A data de tancament de la convocatòria, el passat 15 de setembre, s'han rebut 138 sol·licituds amb un pressupost conjunt de més de 2.700 milions d'euros, sol·licitant 1.211 milions d'euros entre préstecs i subvencions.

 • Turisme | 9/5/2024

  Aïnsa, Sos del Rey Católico, Cudillero, Mura, Pals i Casares optaran al reconeixement Best Tourism Villages 2024 de l'ONU Turisme

  Aquest distintiu avalua nou àrees temàtiques entre les quals destaca la sostenibilitat en el seu triple vessant: ambiental, econòmica i social

 • Turisme | 9/5/2024

  Els treballadors ocupats en el sector turístic augmenten un 7,7 % respecte a fa un any i superen els 2,75 milions

  En aquest primer trimestre de 2024 hi ha 197.630 empleats en activitats turístiques més que en el mateix trimestre de 2023 El 24,8 % dels nous treballs que es generen al nostre país estan relacionats amb activitats vinculades al turisme Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit han augmentat un 10,7 %, l'onzena pujada consecutiva La taxa de temporalitat en el sector turístic va ser del 14,7 %, inferior a la del primer trimestre de l'any passat que va ser del 16,9 %.

 • Indústria | 8/5/2024

  Jordi Hereu avança que s'han aprovat 15 nous projectes del PERTE VEC II per 76 M€, entre ells, Stellantis Vigo i Gestamp

  La setmana que ve Indústria llançarà la tercera convocatòria del PERTE VEC en la línia de bateries dotada amb 300 M€. Segons el ministre, el Govern aprovarà la nova Llei d'Indústria i Autonomia Estratègica el proper mes de juliol. Les dades d'ocupació en turisme de l'Enquesta de Població Activa en aquest primer trimestre de l'any, assenyalen que hi ha hagut gairebé 200 000 empleats més que fa un any en el sector turístic.

 • Indústria | 7/5/2024

  Indústria convoca la VI edició dels Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0

  El termini per presentar les candidatures finalitza el proper 18 de juny a les 18:00 hores. Els guardons es convoquen en dues modalitats: a la Gran Empresa i a la Pime industrial.

 • Turisme | 6/5/2024

  Rosario Sánchez Grau pren possessió com a secretària d'Estat de Turisme

  Jordi Hereu; «Amb la seva incorporació a l'equip anem a seguir impulsant la transformació sostenible del sector per redoblar el lideratge turístic d'Espanya». Rosario Sánchez Grau va ser delegada del Govern a les Illes Balears i consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears en la legislatura 2019-2023.

 • Indústria | 3/5/2024

  Jordi Hereu visita la fàbrica del grup Teresa Carles Flax Kale a Bell-lloc d'Urgell (Lleida)

  L'empresa lleidatana d'alimentació saludable ha obtingut 4,3 milions d'euros en la primera convocatòria del Perte Agroalimentari. El ministre d'Indústria i Turisme recorda que Lleida és un dels epicentres de la indústria agroalimentària, una indústria estratègica que està en plena transformació gràcies als pertes.

 • Turisme | 3/5/2024

  La despesa dels turistes internacionals creix un 27,2% en el primer trimestre i la xifra de visitants augmenta el 17,7%

  L'arribada de turistes a Espanya supera els 6 milions al març, un 21% més que en el mateix mes de l'any passat, i la despesa ascendeix a 8.652 milions d'euros en aquest mateix mes Cada turista va gastar una mitjana d'1.363 euros al març, un 7,3% més que en 2023, i la despesa per dia també reflecteix aquest augment, aconseguint els 180 euros, un alça del 5,4% interanual Hereu: “El primer trimestre de l'any, tradicionalment concebut com a temporada baixa, ha resultat ser el millor de la nostra sèrie històrica, amb un repunt de despesa en destinació dels turistes internacionals que expressa el canvi de model turístic”.

 • Indústria | 30/4/2024

  El Govern crea l'Observatori Estatal de Morositat Privada

  Amb periodicitat anual, l'Observatori elaborarà un informe sobre la situació dels terminis de pagament que serà presentat i aprovat en el Consell Estatal de la Pime. S'estima que la norma tindrà un impacte positiu en l'economia i especialment en les pimes, així com en la competència. El nombre d'empreses afectades per la norma s'estima en 32.500.

 • Turisme | 30/4/2024

  Els seients previstos en vols internacionals per a maig aconsegueixen 11,3 milions, un 13 % més que fa un any

  Comparant les previsions de nombre de seients al maig amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors: Regne Unit (+8%), Alemanya (+13,7%) i Itàlia (+13,5%). Hereu: “L'estadística de seients previstos per a maig ens dona una pista molt important de com es va a comportar el turisme internacional just en el començament oficial de la temporada alta, amb un increment substancial del tráfico aeri, que per a aquest precís mes presenta valors encara millors que en 2023”.

 • Indústria | 29/4/2024

  Rebeca Torró: «El Govern va a aprofitar fins a l'últim euro dels fons europeus per reindustrialitzar Espanya»

  Per a la secretària d'Estat d'Indústria, el futur de l'economia espanyola passa per l'enfortiment del teixit industrial, l'acceleració de la transició energètica, la descarbonització de processos, l'aposta per la digitalització i l'impuls de la nostra autonomia estratègica. Rebeca Torró assegura que els 8000 milions d'euros de pressupost que té el seu departament per reindustrialitzar Espanya «es distribuiran a sectors estratègics i transformadors cercant l'equilibri entre la cohesió social i territorial i la realitat industrial d'aquest país». Rebeca Torró subratlla que «la gestió eficient dels fons europeus ens ofereix l'oportunitat d'augmentar la competitivitat dels nostres sectors productius i de liderar la quarta revolució industrial»

 • Turisme | 29/4/2024

  Espanya torna a posicionar-se com una de les destinacions favorites per als turistes internacionals de cara a l'estiu de 2024

  Turespaña publica els Informes de tendències d'estiu dels principals 25 mercats emissors de turisme a Espanya amb dades i anàlisis que anticipen les tendències turístiques d'aquests mercats. Hereu: «Les tendències de cara a l'estiu conviden a l'optimisme, sense caure en la complaença. Després d'una gran temporada d'hivern, que no temporada baixa, esperem completar una segona meitat d'any que iguali i fins i tot superi a la de 2023».Els indicadors per als principals mercats emissors de turistes com Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia mostren indicis d'un bon comportament per als mesos estivals. L'increment de connectivitat Espanya-la Xina per a la temporada d'estiu 2024, +49,8 %, és el creixement més significatiu entre les destinacions competidores

 • Indústria | 26/4/2024

  Jordi Hereu visita la planta de la farmacèutica Reig Jofre a Sant Joan Despí

  Aquesta empresa és una de les 17 firmes seleccionades per Europa per garantir fàrmacs essencials.  Entre les instal·lacions que ha visitat el ministre destaca la nova planta d'injectables per ser una de les més avançades d'Europa en la producció farmacèutica.

 • Indústria | 25/4/2024

  Jordi Hereu avança que la tercera convocatòria del PERTE VEC, dotada amb 500 m€, es llançarà el proper mes de maig

  El Ministeri d'Indústria i Turisme ha posat a la disposició dels projectes presentats en les dues convocatòries del PERTE VEC gairebé 1.700 milions d'euros, dels quals 270 milions d'euros han anat a projectes relacionats amb el vehicle pesat. Hereu ha reiterat el compromís del Govern amb la descarbonización i l'aposta per l'electrificació del transport de mercaderies per carretera. Després de dos anys d'implantació del Pla Moves del Vehicle Pesat, s'ha passat de matricular 6 camions elèctrics en 2019 a 302 vehicles l'any passat.

 • Indústria | 24/4/2024

  Hereu anuncia que la futura Llei d'Indústria regularà els mecanismes necessaris per assegurar el subministrament de recursos estratègics com els sanitaris

  El ministre destaca que Espanya aposta per un finançament europeu específic que asseguri la capacitat de producció i distribució de recursos estratègics. L'Aliança funcionarà com un mecanisme consultiu per determinar prioritats d'actuació i proposar solucions que reforcin el subministrament de medicaments crítics en la UE. Espanya ha estat plenament compromesa amb la creació d'aquesta Aliança i contribuirà a impulsar la revitalització industrial dins de la UE.

 • Indústria | 24/4/2024

  El Ministeri d'Indústria i Turisme certifica 1.000 empreses emergents en menys d'un any

  Es tracta d'una fita en la història de l'emprenedoria que millora la seguretat jurídica que s'ofereix a les empreses innovadores. Borja Cabezón, conseller delegat d'ENISA; «Haver aconseguit aquesta xifra en tan poc temps és un èxit col·lectiu per a la imatge d'Espanya com a país capdavanter en emprenedoria». Es tracta d'un procés de certificació pioner a Europa, que a més suposa és un tràmit senzill, ràpid i gratuït

 • El Ministeri | 23/4/2024

  El Govern reforça l'estructura del Ministeri d'Indústria i Turisme per a la gestió dels seus programes i competències

  Es crea la Secretaria d'Estat d'Indústria, una demanda històrica dels sectors industrials, que assumeix directament la gestió del PERTE del Vehicle Elèctric i Connectat. Es mantenen els comissionats del PERTE Agro i Naval. A l'àrea de Turisme, es crea una nova Direcció general de Polítiques Turístiques per reforçar la gestió i coordinar les actuacions en el departament.

 • Indústria | 23/4/2024

  La línia 1 del PERTE de descarbonització industrial rep 144 projectes per valor de 3.000 M

  La indústria de l'alimentació, la fabricació de productes minerals no metàl·lics i la metal·lúrgia són els sectors que més projectes han presentat. Catalunya, País Basc, Comunitat Valenciana, Astúries i Andalusia són les comunitats amb més sol·licituds d'ajudes.

 • Turisme | 18/4/2024

  Espanya rep gairebé 20 milions de passatgers aeris internacionals en el primer trimestre, un 16 % més que el 2023

  El nombre de passatgers aeris internacionals superen els 7,6 milions en el mes de març, un 16,8 % més que fa un any. Destaquen aquest mes els creixements notables de Polònia (80,4 %), Alemanya (22,2 %), Suïssa (21,4 %) i Itàlia (21,2 %). Hereu: “Les importants xifres de creixement de passatgers aeris en el primer trimestre, que inclouen la Setmana Santa, són un símptoma no només de la bona salut del nostre turisme, sinó de l'irrefrenable procés de desestacionalització dels fluxos d'arribada i l’acabament de la distinció entre temporada baixa i temporada alta que històricament va caracteritzar a aquesta indústria”.

 • Turisme | 17/4/2024

  L'ocupació en el sector turístic augmenta al març un 6,1 % respecte al mateix mes de 2023 i se superen els 2,7 M d’afiliats

  Els afiliats a la Seguretat Social en turisme van suposar el 13,1 % del total d'afiliats en l'economia nacional al març. Els treballadors assalariats en el sector turístic augmenten un 7,1 % aquest mes de març i ja representen el 81,8 % del total. Balears torna a ser la comunitat autònoma que major increment experimenta en termes relatius; un 10,5 % més

 • Turisme | 16/4/2024

  La Festa dona Filloa de Lestedo (la Corunya) ha estat declarada Festa d'Interès Turístic Nacional

  És la novena celebració popular que rep aquest reconeixement en la comunitat autònoma de Galícia

 • Turisme | 16/4/2024

  El Govern nomena secretària d'Estat de Turisme a Rosario Sánchez Grau

  Sánchez Grau ha exercit el càrrec de delegada del Govern a les Illes Balears, i en la legislatura 2019-2023 va ser consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears

 • Indústria | 12/4/2024

  Jordi Hereu anuncia que la segona convocatòria del PERTE Agro estarà dotada amb 300 M euros

  Com a novetat d'aquesta nova convocatòria, es flexibilitzaran els criteris per facilitar l'accés al finançament de més pimes. La primera convocatòria del PERTE Agro va adjudicar 182 milions d'euros en ajudes, dels quals 5,8 milions corresponen a vuit empreses de Castella-la Manxa. El Govern dona una importància absoluta al sector agroalimentari, que treballa diàriament per garantir el subministrament de productes de primera necessitat i la seguretat alimentària, afavorint la reindustrialització en totes les comunitats autònomes.

 • Indústria | 9/4/2024

  Jordi Hereu recolza la col·laboració publicoprivada per al sector naval a través de PYMAR

  Segons el balanç d'activitat de la construcció naval a Espanya, la cartera de comandes va aconseguir a la fi de 2023 els 48 bucs, per un import global de 1.722 milions d'euros. El PERTE Naval ha adjudicat 81 milions d'euros entre 65 projectes de 107 empreses.

 • Indústria | 9/4/2024

  Espanya posarà en marxa una línia d'ajudes al sector transformador pesquer i aqüícola dotat amb 40 milions d'euros

  Les ajudes, amb càrrec al Pla de Recuperació, tindran un límit de 2,5 milions d'euros per any i empresa i amb un màxim del 50 % dels costos subvencionables Espanya és el primer productor de conserves de peix i marisc de la Unió Europea i el segon del món, amb 1.744 milions d'euros en 2021 L'activitat conservera genera uns 26.000 ocupacions directes a Espanya i representa el 5,5 % de la indústria alimentària espanyola.

 • Turisme | 4/4/2024

  El Parador d'Eivissa encara l'última fase de les obres per a la seva propera obertura

  L'establiment comptarà amb 66 habitacions i serà el número 100 de la xarxa de Paradors de Turisme La inversió total, entre les obres de reforma i els treballs de condicionament, ascendirà a més de 27 milions d'euros Amb aquesta nova obertura, la xarxa de Paradors de Turisme ja estarà present en totes les comunitats autònomes

 • Indústria | 4/4/2024

  Indústria ha abonat ja més de 4.500 milions d'euros dels fons PRTR, el 70 % de les subvencions concedides

  El ministre Jordi Hereu destaca que els Fons Next Generation permeten articular nous i millors instruments de política industrial per liderar la reindustrialització. Els PERTE ajuden a atreure grans projectes d'inversió a diferents CCAA i a avançar cap a un model econòmic més equilibrat i amb més cohesió social i territorial. Els 123 projectes industrials presentats fins al moment al PERTE de Descarbonització proposen una reducció de 5,18 milions de tones d'emissions de CO2 cada any.

 • Turisme | 2/4/2024

  La despesa dels turistes internacionals a Espanya va augmentar un 25,8% al mes de febrer respecte del mateix mes de 2023

  L'arribada de turistes a Espanya puja als 5 milions al mes de febrer, un 15,9% més que en el mateix mes de l'any passat, i la despesa ascendeix a 6.747 milions d'euros en aquest mateix mes Cada turista va gastar una mitjana de 1.347 euros al febrer, un 8,5% més que l’any 2023. La despesa per dia també reflecteix aquest augment, ja que arriba als 173 euros, un augment del 5,8% interanual Hereu: “A Espanya, la temporada baixa turística ja es comporta com un període d'expansió més, la qual cosa demostra que la desestacionalització dels fluxos d'arribades es consolida, i això repercuteix per a bé en la despesa dels turistes i la qualitat de l'ocupació, menys sotmesa als vaivens de la temporalitat”

 • Turisme | 27/3/2024

  La despesa dels turistes estrangers que visiten Espanya creixerà un 25% en el primer quadrimestre, fins als 32.000 milions

  Hereu: “Les xifres de 2023, tant en arribada de turístiques com en despesa en destinació, han estat històriques i les previsions que tenim auguren també un 2024 de rècord”. Els seients previstos en vols internacionals per al mes d'abril aconsegueixen els 10,4 milions, un 11,4% més que fa un any. Comparant les previsions de nombre de seients a l'abril amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors: Regne Unit (+8,4%), Alemanya (+7,1%), Itàlia (+16,9%) i França (+6,4%).

 • Indústria | 22/3/2024

  Stellantis (Figueruelas), Robert Bosch i Benteler, nous projectes aprovats per Indústria dins de la línia B del PERTE VEC II

  Stellantis Figueruelas ha obtingut en aquesta nova resolució provisional 54,4 milions d'euros de finançament per 8 projectes per al desenvolupament de processos d'innovació per a la fabricació de vehicles elèctrics a l'àrea de carrosseries, de solucions tecnològiques en pintura i en muntatge. Indústria ha atorgat ja a Stellantis Figueruelas un total de 113,5 milions d'euros entre totes dues convocatòries. Benteler aconsegueix 341.964 euros per a un projecte vinculat a la fabricació d'un nou eix per a vehicle elèctric. Bosch aconsegueix 1,2 milions d'euros per al desenvolupament de dos projectes relacionats amb l'aplicació de mòduls de potència en la confecció de peces i components, així com en processos de recerca i desenvolupament de prototips per a components de motors elèctrics.

 • El Ministeri | 21/3/2024

  La OEP ha publicat les dades estadístiques corresponents a l'Índex de Patents 2023

  L'Oficina Europea de Patents (OEP) ha publicat les dades estadístiques corresponents a l'Índex de Patents 2023 que recull el nombre de sol·licituds de patent europea presentades en aquesta oficina durant el passat any.

 • Turisme | 21/3/2024

  Prop de mil empreses han sol·licitat ajudes de la convocatòria d'Última Milla per a la digitalització del sector turístic

  Catalunya, Madrid i Andalusia són les comunitats autònomes on més empreses han sol·licitat ajudes S'han presentat 805 projectes pels quals s'han sol·licitat 152 milions d'euros

 • Indústria | 21/3/2024

  Els PERTE gestionats per Indústria han aportat al País Basc 358 M€ beneficiant a 283 empreses participants en 114 projectes

  El ministre d'Indústria i Turisme insisteix que la reindustrialització d'Espanya és una de les grans prioritats del Govern per la importància d'assegurar l'autonomia estratègica i l'efecte arrossegui que té la indústria sobre la resta de sectors. Convida a Comunitats Autònomes, organitzacions empresarials i sindicats a asseure les bases d'un model industrial més respectuós amb el medi ambient, amb més innovació i digitalització, amb treballadors qualificats i formats, amb millors condicions laborals.

 • Turisme | 18/3/2024

  El nombre de passatgers aeris internacionals augmenta al febrer un 18,1% i se superen ja els 6 milions

  Entre gener i febrer Espanya ha rebut 12,3 milions de passatgers internacionals i registren un notable increment del 15,5% respecte als dos primers mesos de 2023. Destaquen aquest mes de febrer els notoris creixements de Polònia (84,8%), Irlanda (27,3%), Suïssa (24,2%) i Itàlia (21,4%). Hereu: “Tot el que sigui créixer en xifres absolutes és una bona notícia, a la qual hem de sumar altres variables com la qualitat de les nostres destinacions, cada vegada més apreciades i que ens situa al capdavant de les preferències dels turistes internacionals”.

 • El Ministeri | 15/3/2024

  Indústria ampliarà les ajudes del PERTE VEC III fins als 500 milions d'euros, 200 milions més del previst

  Jordi Hereu ofereix col·laboració a CAs i ajuntaments per avançar en la reindustrialització i la transformació del turisme d'Espanya. Dels gairebé 4.500 milions d'euros en subvencions de la primera part del Pla de Recuperació en indústria i turisme, el 56% ja s'ha transferit a CAs i entitats locals. El ministre anuncia la transformació de SEPIDES en Entitat Empresarial Estatal per gestionar les convocatòries noves dels PERTE de l'Addenda l’any 2024. Per al Govern, el model de futur del turisme a Espanya exigeix més qualitat, desestacionalització, diversificació i ocupació qualificada en el sector turístic. Hereu ha expressat la seva voluntat de completar l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030, un document que es debatrà en el Consell Espanyol de Turisme.

 • Turisme | 15/3/2024

  L'ocupació turística augmenta al febrer un 4,9% respecte al mateix mes de 2023

  Els afiliats a la Seguretat Social del sector turístic freguen els 2,6 milions i van suposar el 12,5% del total d'afiliats en l'economia nacional. Els treballadors assalariats en el sector turístic augmenten un 5,8% aquest mes de febrer pel que fa a fa un any, i els autònoms un 1,2%. Balears és la comunitat autònoma que major increment interanual experimenta en termes relatius: un 9,5% més.

 • Turisme | 13/3/2024

  Hereu avança que l'ocupació turística creix al febrer gairebé un 5% fins a fregar els 2,6 milions de treballadors

  El ministre destaca l'auge de l'ocupació turística de qualitat, que creix ininterrompudament des de juny de 2021, amb reducció en les taxes de temporalitat i major nombre d'assalariats Espanya rebrà entre març i abril, període que inclou Setmana Santa i Pasqua, 14,5 milions de turistes internacionals, prop de 2 milions de turistes més que en el mateix període de 2023 Les previsions apunten al fet que en aquests dos mesos de 2024 la despesa turística rondarà els 19.000 milions d'euros, 3.700 milions més que en els mateixos mesos de l'any anterior

 • Indústria | 12/3/2024

  Hereu recorda el compromís ferm del Govern d'impulsar la transformació del sector de l'automoció

  Empreses radicades al País Basc com Mercedes Benz, Irízar, Sapa, Fagor o Basquevolt, han rebut més de 291 milions d'euros del PERTE VEC en les diverses convocatòries. El ministre ha convidat Michelín perquè presenti projectes en les pròximes convocatòries del PERTE VEC i del PERTE de descarbonització.

 • Indústria | 7/3/2024

  Jordi Hereu recorda a Europa el ferm compromís d'Espanya contra la morositat empresarial que llastra a les pimes

  El Ministeri d'Indústria i Turisme crearà un Observatori Estatal de Morositat Privada on es publicarà anualment les empreses que incompleixin els terminis de pagament als seus proveïdors. Per al Govern espanyol, és necessari que en la reducció del termini de pagament a 30 dies es tinguin en compte les particularitats de cada sector per no produir efectes no desitjats. La morositat redueix la competitivitat de les empreses, ja que augmenta els costos de finançament i fa que perdin oportunitats empresarials o d'inversió atractives.

 • Turisme | 6/3/2024

  La secretària d'Estat de Turisme es reuneix amb les empreses espanyoles que participen en la Travel Tech Solutions de la ITB de Berlín

  Les empreses assistents ofereixen solucions vinculades amb la gestió de reserves, canal de vendes, gestió hotelera, plataformes multimèdia o organitzadors de viatges

 • Indústria | 6/3/2024

  L'OEPM convoca els Premis a les Millors Invencions Protegides mitjançant Drets de Propietat Industrial

  Per tercer any consecutiu aquests premis distingiran a les millors patents i models d'utilitat concedits el 2022. La convocatòria estarà oberta fins el 5 d'abril de 2024 i es podran presentar sol·licituds a les seves sis categories, que inclouen reconeixements a dones inventores i joves inventors. Els premis tenen una quantia econòmica de 4.000 euros per a les patents i de 2.500 euros per als models d'utilitat.

 • Turisme | 5/3/2024

  Hereu augura una Setmana Santa històrica per al turisme i un rècord de despesa dels turistes

  Les previsions apunten que en els mesos de març i abril de 2024 la despesa turística rondarà els 19.000 milions d'euros, 3.700 milions més que en els mateixos mesos de l'any anterior. Espanya rebrà 14,5 milions de turistes al març i abril del present exercici, 2 milions més que en el mateix període de 2023. Alemanya és el tercer mercat emissor de turistes cap a Espanya i el segon en despesa. En 2023, van visitar el nostre país 10,8 milions de turistes germans, un 10,6% més que en 2022, i van gastar un 12,6% més. La fira ITB és una de cites fonamentals del sector del turisme juntament amb Fitur i la World Travel Market de Londres. Aquest any, Espanya compta amb aproximadament 300 expositors entre hotels, cadenes, agències i altres empreses del sector.

 • Turisme | 4/3/2024

  La despesa dels turistes internacionals a Espanya va augmentar un 25,5% al mes de gener respecte del mateix mes de 2023

  L'arribada de turistes a Espanya va atènyer els 4,8 milions al mes de gener, un 15,3% més que el mateix mes de l'any passat, i la despesa va pujar a 6.550 milions d'euros al començament de l'any. Cada turista va gastar una mitjana de 1.374 euros al gener, un 8,9% més que l’any 2023, i la despesa per dia també reflecteix aquest creixement, 158 euros, un augment del 6%. Jordi Hereu: “El creixement constant del nombre de turistes i, sobretot, de la despesa, ens ha de servir com a estímul per continuar ajudant el sector amb polítiques que millorin els índexs de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

 • Indústria | 1/3/2024

  Indústria ha concedit prop de 160 milions d'euros en ajudes al sector industrial a Tarragona des de 2019

  Aquestes ajudes inclouen els 71,6 milions procedents dels PERTEs, així com altres mesures d'impuls a la indústria i les compensacions per CO2 a les empreses electrointensivas El ministre posa en valor l'aportació dels PERTEs al sector industrial de Catalunya per avançar en la modernització, la descarbonización i la sostenibilitat de la indústria Destaca la rellevància del pol petroquímic de Tarragona, responsable del 25% de la producció química a Espanya i del 50% de tota Catalunya Hereu assegura que les ajudes del mecanisme de compensació per CO2 per rebaixar la factura energètica de les empreses electrointensivas s'incrementaran un 25% en 2024

 • Indústria | 29/2/2024

  Jordi Hereu anuncia la ràpida resolució de 125 milions d’euros en ajudes del PERTE Xip de microelectrònica i avança que hi haurà una segona convocatòria dotada amb 200 milions d’euros

  El ministre d'Indústria i Turisme ha defensat l'ús de la Intel·ligència Artificial en la indústria i el turisme per ser més sostenibles i competitius. Ha destacat el paper d'ENISA per a la certificació d’empreses emergents. Fins al moment, aquesta entitat depenent del Ministeri d'Indústria i Turisme ha certificat 849 empreses. Quant al turisme, el ministre ha recordat que el seu departament ha invertit més de 300 milions d’euros en la digitalització d'aquest sector.

 • Turisme | 29/2/2024

  La Secretaria d'Estat de Turisme llança un sistema d'intel·ligència personalitzat per a les destinacions de la RedDTI

  Aquest Sistema d'Intel·ligència Turística per a destinacions (SIT Destinació) és el primer mòdul de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions (PID) El STI Destinació estructura les dades en sis categories, que van des de l'economia al transport passant per la sostenibilitat o el coneixement turístic

 • Turisme | 28/2/2024

  Els seients previstos en vols internacionals per al mes de març arriben als 8,5 milions, un 13,6% més que fa un any

  Si es comparen les previsions de nombre de seients al mes de març amb les dades registrades en la data equivalent de 2023, continua el bon comportament dels mercats emissors principals: Regne Unit (+7,2%), Alemanya (+17,3%) i Itàlia (+21,6%). Hereu: “Aquestes dades confirmen la bona arrencada de l'any per al sector turístic, en la línia de la previsió d'arribades i despesa que augura una millora important en aquest primer quadrimestre respecte de les xifres ja per si mateixes històriques de 2023”.

 • Indústria | 22/2/2024

  Indústria concedeix els primers 10 projectes tractors de la línia B del PERTE VEC II dotats amb prop de 170 M€

  Els deu projectes concedits provisionalment en aquesta primera resolució són els de JEMA ENERGY, BASQUEVOLT, IRIZAR, NISSAN, MERCEDES-BENZ, MASATS, MUGAPE, EDSCHA BURGOS i AUTOTECH. Durant les setmanes vinents es continuarà avaluant la resta de sol·licituds presentades en aquesta convocatòria del PERTE VEC II B fins a exhaurir la dotació prevista. Jordi Hereu: “Estem en un procés important de transformació de la indústria de l'automòbil a Espanya. Som el segon productor a Europa i volem continuar liderant aquesta indústria amb l'automoció elèctrica”.

 • Turisme | 22/2/2024

  Hereu: "La seu nova d'ONU TURISME és un exemple de l'aposta d'Espanya per liderar la transformació del turisme"

  L'edifici d'ONU TURISME, que ocuparà un espai contigu al Palau de Congressos i s’acabarà el primer semestre de 2025, serà una seu funcional, amb una ubicació excel·lent al costat del centre financer i del Santiago Bernabéu Hereu destaca la dimensió global d'Espanya com a destinació turística i l'auge dels mercats de llarg radi. Aquests dos aspectes ens situen al capdavant de les preferències de països com els EUA, els quals es caracteritzen per estades perllongades i més despesa El ministre d'Indústria i Turisme visita les obres acompanyat per la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo, el director general de Turespaña, Miguel Sanz, i el secretari general d'ONU TURISME, Zurab Pololikashvili

 • Turisme | 20/2/2024

  La secretària d'Estat, Rosana Morillo, participa en la reunió informal de ministres de Turisme de la Unió Europea

  Rosana Morillo proposa un pressupost comunitari específic per a política turística, així com la creació de l’Agència Europea del Turisme i de l’Observatori Europeu de Turisme Sostenible La secretària d’Estat ha expressat el seu desig que aquesta reunió representi “una oportunitat per continuar treballant per un turisme més sostenible i competitiu per a tots els Estats membres”

 • Turisme | 20/2/2024

  Espanya comença 2024 amb un increment de passatgers aeris internacionals del 12,7% respecte a gener de l'any passat

  Gairebé 6 milions de passatgers aeris internacionals al gener. Destaquen els increments de Polònia, Irlanda, Itàlia i EUA. La diversificació de mercats aconsegueix un pes pròxim al 30% i un increment del 13,7% respecte a gener de l'any passat. Jordi Hereu: “Seguir creixent en turistes és bo, però ho és més progressar en el repte de la diversificació de mercats i la qualitat del turisme, i les dades d'avui confirmen aquesta tendència, reflex de les polítiques impulsades pel Govern”.

 • Turisme | 19/2/2024

  Jordi Hereu destaca el paper de l'hostaleria i la restauració en el futur d'un turisme més sostenible i digital

  El Ministeri d'Indústria i Turisme considera la gastronomia una prioritat estratègica, no només pel seu valor enorme com a atractiu turístic, sinó també per la seva capacitat per lluitar contra la despoblació del territori. Hereu ha repassat les diverses línies d'ajudes iniciades pel Ministeri per donar suport al sector, com el Pla Nacional de Turisme Enogastronòmic 2022-2023, dotat amb 51,4 milions d'euros; els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, el qual ha mobilitzat 1.800 milions d'euros; o el pla de formació en competències digitals per als treballadors del sector, el qual ha repartit 54 milions d'euros.

 • Indústria | 16/2/2024

  Indústria ha concedit més de 110 milions d'euros en ajudes dels PERTE al sector industrial a Navarra

  El ministre Jordi Hereu expressa la voluntat del Govern de continuar donant suport al sector industrial de Navarra a través dels PERTE i altres línies d'ajuda Les empreses navarreses d'automoció han rebut 85,2 milions dels PERTE VEC, mentre que les ajudes del PERTE agroalimentari sumen 16,8 milions i les del Naval, 8,4 milions

 • Indústria | 16/2/2024

  Indústria i la UNESID comparteixen la seva aposta per una siderúrgia descarbonitzada i sostenible

  Jordi Hereu ha ofert la col·laboració del Govern amb el sector per avançar en el procés de transformació de la indústria siderúrgica, estratègica per a la reindustrialització d'Espanya. Espanya disposa de 22 plantes que produeixen més de 14 milions i mig de tones d'acer i recicla més de 10 milions de tones de ferralla l'any.

 • Turisme | 16/2/2024

  L'ocupació turística va augmentar un 4,8% al mes de gener respecte del mateix mes del 2023

  Els afiliats a la Seguretat Social del sector turístic van superar els 2,5 milions i van representar el 12,3% de tots els afiliats en l'economia nacional Els treballadors assalariats en el sector turístic han augmentat un 5,7% aquest mes de gener respecte de fa un any

 • Indústria | 15/2/2024

  Jordi Hereu expressa el suport del Govern al sector de l'automoció i anima a Galícia a convertir-se en referent del vehicle elèctric

  En els propers dies es coneixeran les primeres adjudicacions de la línia B del PERTE VEC II a projectes individuals de la cadena de valor d'automoció El ministre destaca que una de les claus de l'èxit del turisme a Espanya és tenir ciutats com Vigo, que a partir dels seus projectes ha sabut projectar-se al món

 • Indústria | 14/2/2024

  Jordi Hereu considera que Barcelona està ben posicionada per ser una de les referències de la nova indústria a Espanya

  El ministre d'Indústria i Turisme ha reconegut la importància de tenir centres com aquest per desenvolupar aquesta nova indústria i assolir un dels objectius prioritaris del Govern com és el de la reindustrialització

 • Indústria | 9/2/2024

  El Govern ha executat a Galícia 1.700 M€ en política industrial en els últims cinc anys

  El ministre d'Indústria i Turisme convida els empresaris a col·laborar amb el Govern en el procés de transformació de la indústria gallega. Dels PERTE convocats per Indústria, Galícia ha obtingut 108 milions d'euros, que han arribat a 212 empreses gallegues en 89 projectes.

 • Turisme | 8/2/2024

  Els treballadors ocupats en el sector turístic augmenten un 2,3% respecte de fa un any i superen els 2,6 milions

  Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit (83,5%) han augmentat un 6,2%, la desena pujada consecutiva. La taxa de temporalitat en el sector va ser del 16,5%, una xifra inferior a la del mateix període de l'any anterior, que va ser del 18,6%. La taxa d’atur en el sector es va situar en aquest quart trimestre de 2023 en l’11,3%, un 0,2% menys que el mateix trimestre de l'any 2022. Els ocupats vinculats a activitats relacionades amb el turisme representen el 12,6% de l'ocupació total de l'economia espanyola. Jordi Hereu: “La indústria turística no només creix de manera quantitativa; també ho fa qualitativament, amb millors llocs de treball vinculats al sector, una taxa de temporalitat inferior i més treballadors assalariats amb contracte indefinit”.

 • Indústria | 5/2/2024

  Jordi Hereu anuncia que ja s'han presentat més de 100 sol·licituds a la primera convocatòria del PERTE de descarbonización

  El ministre ha fet una crida per aprofitar l'oportunitat d'avançar en la indústria zero emissions netes i que Europa i Espanya liderin aquesta gran transformació. Hereu ha destacat que el Reglament per afavorir les zero emissions netes incorpora incentius per millorar la competitivitat industrial d'Europa i ofereix més seguretat a les inversions en tecnologies netes.

 • Indústria | 5/2/2024

  Hereu trasllada a CECOT la voluntat del Govern d'intensificar el diàleg per afrontar el desafiament de la reindustrialització

  El ministre ha visitat avui la seu de CECOT a Catalunya, on ha destacat el paper fonamental de la indústria per al Govern i ha anunciat una agenda de treball conjunt per afrontar els reptes industrials dels anys vinents. Hereu s'ha referit a l'emergència climàtica per la sequera que afecta Catalunya: “És el moment de sumar esforços i apel·lar a la responsabilitat de tothom per establir estratègies a mitjà termini que neutralitzin possibles crisis futures”. El ministre Hereu ha reivindicat la futura Llei d'Indústria que prepara el Govern com una eina que proporcionarà millors instruments per solucionar crisis industrials.

 • Indústria | 2/2/2024

  Jordi Hereu ofereix la seva col·laboració al conseller Roger Torrent per donar suport a la transformació i ampliació del teixit industrial a Catalunya

  El ministre d'Indústria i Turisme ha traslladat al conseller el seu interès a mantenir la col·laboració amb la finalitat que la indústria catalana continuï sent motor econòmic en el conjunt d'Espanya. En la reunió, s'han repassat els diversos programes d'ajudes i finançament per a la indústria i el turisme, com ara els PERTE. El ministre li ha traslladat al conseller les xifres del tancament final del turisme del 2023, amb una despesa turística que va superar els 20.800 milions d'euros a tota Catalunya.

 • Turisme | 2/2/2024

  L'arribada de turistes internacionals a Espanya el 2023 supera les previsions i aconsegueix per primera vegada els 85 milions

  La despesa turística l'any passat es va situar un 24,7% per sobre de la de 2022 i un 18,2% respecte de la de l'any prepandèmia de 2019. La despesa total el 2023 va ascendir a 108.662 milions d'euros. L'arribada de turistes internacionals el 2023 va créixer fins als 85.056.528, un 18,7% més que el 2022 i un 1,9% per sobre de 2019, any rècord i fins ara referència prepandèmia. Al capdavant dels països amb més creixement el 2023 es troben els EUA, els nacionals dels quals que visiten Espanya han augmentat un 38,7% respecte del 2022 i un 16,9% respecte del 2019. Jordi Hereu: “Les dades de tancament oficials de 2023 milloren fins i tot la projecció que vam anunciar a FITUR fa uns quants dies: l'arribada de turistes i la despesa a la destinació estan en màxims, un punt de partida extraordinari per continuar treballant i millorant la qualitat de la nostra indústria turística el 2024”.

 • Indústria | 31/1/2024

  Jordi Hereu situa la indústria de defensa com a element vital per a la seguretat i la reindustrialització d'Espanya

  La indústria de defensa va augmentar la seva facturació un 4,6% l’any 2022 i va generar més de 200.000 llocs de treball d'alta qualificació tècnica. Una indústria que va invertir més del 12% de la seva facturació en R+D i que va exportar el 50% dels seus productes i serveis. Des del Govern s'han aportat més de 19.190 milions d'euros les últimes dècades per finançar els programes principals de modernització de la indústria de la defensa, com ara fragates, submarins o blindats.