Notícies del Ministeri del 2021

Listado de Notas de Prensa

Buscar per

Totes les notes de premsa

  • Indústria | 21/10/2024

    Hereu destaca l'alt nivell tecnològic de les drassanes espanyoles

    Astilleros de Santander ha obtingut 1,5 milions d'euros del PERTE Naval per 8 projectes primaris per a la digitalització i la sostenibilitat dels seus processos productius. El PERTE Naval ha concedit 81 milions d'euros a 4 projectes tractors que aglutinen 84 projectes primaris.

  • Indústria | 18/10/2024

    Indústria anuncia el llançament de la segona convocatòria del PERTE Xip dotada amb 200 M

    Aquesta nova convocatòria tindrà dues seccions, una destinada a l'impuls de projectes de la cadena de valor de microelectrònica i una segona secció dirigida a Projectes Importants d'Interès Comú Europeu. En la primera convocatòria del PERTE Xip es van adjudicar 65,4 milions d'euros a les empreses KDPOF i Semidynamics. El ministre d'Indústria i Turisme ha recordat el compromís del Govern amb el desenvolupament i modernització dels polígons industrials.

  • Turisme | 18/10/2024

    Els passatgers aeris internacionals al setembre aconsegueixen els 10,6 milions, un 10,1 % més que en el mateix mes de 2023

    Entre els mesos de gener i setembre, Espanya va rebre 81,7 milions de passatgers, un increment de l'11,7 % respecte a 2023. La major pujada la va registrar la Comunitat Valenciana, amb un augment del 15,9 %; les menors, Canàries, amb un 8,6 %, i Balears, amb un 5 %. Aquestes dades, com ja va succeir al juliol i agost, mostren una tendència sostinguda cap a una major diversificació de destinacions entre els viatgers internacionals. Es consolida la tendència cap a la diversificació de mercats, amb el bon comportament dels països iberoamericans (que van augmentar un 15,6 %), Canadà (amb 18,3 % de pujada), la Xina (un 71,8 % d'increment) i els països del Golfo Pèrsic (un 34,9 %).

  • Turisme | 17/10/2024

    L'ocupació vinculada al sector turístic segueix sumant nous afiliats i creix un 2,6 % en el mes de setembre

    En l'últim mes de l'estiu, el nombre d'afiliats en el sector del turisme ha crescut en 73 107 respecte a fa un any. L'ocupació turística s'estabilitza entorn dels 2,9 milions d'afiliats, la qual cosa suposa el 13,5 % del total de l'economia. En el mes de setembre la xifra d'assalariats en el sector del turisme va augmentar un 3,1 % respecte al mateix mes de 2023. Tant en termes absoluts com en termes relatius (un 4,5 %), Canàries és la comunitat que més creix al setembre.

  • Indústria | 15/10/2024

    El Govern aprova 78 M€ per finançar a pimes i joves emprenedors

    Els diners es repartiran en dues línies de finançament; la línia PIME, amb un import de 57,5 milions d'euros, i la línia Joves Emprenedors, amb un pressupost de 20,5 milions d'euros. S'estima es doni cobertura a 431 projectes empresarials amb una inversió induïda de 94,6 milions d'euros.

  • Indústria | 14/10/2024

    El Ministeri d'Indústria anuncia els finalistes de la sisena edició dels Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0

    Aquests Premis són una eina d'identificació, difusió i reconeixement de projectes espanyols d'èxit en l'àmbit de la Indústria 4.0, contribuint a la promoció del prestigi del sector i al suport de la Marca Espanya. Els dos guanyadors es donaran a conèixer a Barcelona pel Ministre Jordi Hereu el 14 de novembre durant la celebració del Congrés Nacional d'Indústria.

  • Turisme | 11/10/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme concedeix 19,7 M€ en ajudes del Programa Experiencias Turismo 2023

    Des de Turismo es van a subvencionar 41 projectes (7 individuals i 34 cooperatius) que beneficien a 230 entitats. Aquesta convocatòria del programa Experiencias 2023 estava dotada amb 20M€ en ajudes per enfortir el valor el patrimoni material i immaterial del país i poder atreure turisme de qualitat. La iniciativa Experiencias Turismo Espanya ha explicat en les seves diferents edicions amb un pressupost total de 100M€.

  • Indústria | 10/10/2024

    Hereu destaca l'impacte dels 61,5 M€ concedits dels diferents PERTE per al desenvolupament industrial de Cantàbria

    SEG Automotive ha rebut més de 10,5 milions d'euros dins del programa Moves Singulares II per a tres projectes de mobilitat sostenible. Dins del PERTE VEC III destaquen els 21 milions a Lifthium Energy Cantabria. O els 30 milions d'euros del PERTE de descarbonització a ENSO ESCO per a un projecte liderat per Solvay a Torrelavega. El ministre d'Indústria ha reiterat el compromís del Govern amb les empreses que aposten per la mobilitat sostenible, recolzant amb fons europeus l'atracció de noves inversions i la creació de llocs de treball qualificats.

  • Turisme | 9/10/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme lidera, juntament amb CCAA, ajuntaments i agents socials, una declaració de suport al turisme responsable

    El ministre Jordi Hereu presideix la reunió del Consell Espanyol de Turisme (CONESTUR), en la qual s'han donat nous passos per avançar en l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030. Hereu subratlla la importància del diàleg i el consens per transformar el sector, situar a les persones en el centre i consolidar el turisme com un motor de desenvolupament econòmic. CONESTUR és un òrgan assessor i consultiu format pel sector públic (administració central, autonòmica i local) i sector privat (CEOE, Cambres de comerç i organitzacions sindicals) que es va reunir per última vegada a l'octubre de 2022.

  • Indústria | 9/10/2024

    Hereu anuncia ajudes de 25,5 M€ per a la indústria electrointensiva

    Aquestes ajudes serveixen per compensar certs costos relacionats amb el suport a les energies renovables i a la producció d'energia més eficient, així com per cobrir les despeses addicionals a les illes i altres territoris no peninsulars. Aquesta aportació ve a complementar una altra sèrie d'ajudes a la indústria electrointensiva, com els més de 900 milions d'euros en compensacions per emissions de CO2 que aquest Govern ha adjudicat des de 2019.

  • Indústria | 8/10/2024

    Hereu anuncia la concessió de 133 M€ a Stellantis Figueruelas dins de la tercera convocatòria del PERTE VEC

    Amb les ajudes anunciades avui, el Grupo Stellantis ha rebut prop de 300 milions d'euros, més de 272 milions d'euros en subvencions i de 26 milions d'euros en préstecs. La resolució, que es publicarà en els propers dies, recull altres ajudes; 2 milions d'euros a Stellantis Vigo; 3 milions d'euros a Mahle Behr Spain de Tarragona; i 2,5 milions d'euros a Ficosa de Barcelona. El Ministeri d'Indústria i Turisme ha ampliat la subvenció per la gigafactoria de PowerCo a Sagunt, que millora el seu projecte, i passa dels 98 milions d'euros als 152 milions.

  • Indústria | 7/10/2024

    El Ministeri d'Indústria aprova 14 nous projectes de la línia 1 del PERTE de descarbonització per valor de 96,3 M€

    El ministre Jordi Hereu ho ha anunciat avui en el marc d'un fòrum sobre nova economia en la Zona Franca de Barcelona. Sumant les anunciades avui, el Ministeri d'Indústria ha concedit ja 323 milions en ajudes del PERTE de descarbonització entre resolucions definitives i provisionals. Barcelona New Economy Week és un fòrum que reuneix a destacats actors i empreses dels camps de la indústria digital, la mobilitat o la sostenibilitat sota el denominador comú del que es coneix com a Nova Economia.

  • Indústria | 4/10/2024

    Hereu destaca l'impuls del ministeri a la innovació i l'emprenedoria com a motors de la transformació industrial

    El ministre d'Indústria i Turisme ha valorat la importància dels PERTE com a instrument de suport a nous projectes i d'empreses públiques com ENISA, que impulsa diverses línies de crèdits per a pimes i s'encarrega de certificar noves empreses emergents. El ministre ha recordat que aquesta mateixa setmana l'EOI ha obert el termini de sol·licitud de la primera convocatòria nacional d'ajudes relatives al programa ‘Activa Startup’ dotat amb un pressupost de prop de 7M€ per a ajudes de fins a 9.500€. En un esdeveniment sobre pimes celebrat ahir en la seu de l’EOI, el president del Govern va anunciar que l'Executiu destinarà 4.500 milions d'euros en subvencions i prop de 50.000 milions en préstecs del Pla de Recuperació.

  • Turisme | 3/10/2024

    La secretària d'Estat de Turisme destaca la contribució fonamental del turisme a la pau i al benestar de les persones

    Rosario Sánchez Grau: “El turisme és un sector generós, que tracciona l'economia espanyola, genera oportunitats i inspira per complir els somnis de la gent”. La també presidenta de Turespaña ha participat en la taula rodona ‘La transformació estratègica del model turístic espanyol’ en la convenció anual de l'organisme estatal.

  • Turisme | 2/10/2024

    La despesa dels turistes internacionals a Espanya supera els 86 400 milions d'euros fins al mes d'agost, un 17,55 % més

    El ministre Jordi Hereu ha donat a conèixer les dades en la inauguració de la Convenció Turespaña, que se celebra a Tenerife amb la digitalització del sector com a eix principal. En el mes d'agost, els visitants estrangers van aportar 15 362 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 12,9 % respecte al mateix mes de 2023 Jordi Hereu: “Hem de seguir apostant per la diversificació, la desestacionatlizació i la digitalització perquè la prosperitat que deixa el turisme arribi a tots els racons d'Espanya” Jordi Hereu ha posat en valor el bon moment que travessa l'ocupació turística, amb un creixement del 5,5 % en el mes d'agost (150 000 noves afiliacions), i un total de prop de 2,9 milions de persones ocupades en el sector del turisme

  • Indústria | 1/10/2024

    Indústria obre una nova convocatòria del programa Activa Startups oferint a les pimes fins a 9.500€ per millorar la seva innovació

    La Secretaria d'Estat d'Indústria, a través de la Fundación EOI, preveu ajudar en aquesta convocatòria amb fons de Next Generation-EU a 735 pimes de tot el territori nacional. La inversió prevista ascendeix a 6 987 950 euros procedent dels fons del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència. Aquesta iniciativa, emmarcada en l'Estratègia Nacional Indústria Connectada 4.0, cerca impulsar la innovació oberta i el creixement empresarial desenvolupant projectes de col·laboració entre pimes i startups.

  • Turisme | 27/9/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme lliura els diplomes a 13 noves Festes d'Interès Turístic Nacional i Internacional

    Jordi Hereu destaca el potencial d'atracció per al turisme nacional i internacional d'aquestes distincions, que contribueixen a avançar en els objectius del ministeri en favor de la desconcentració i desestacionalització dels fluxos turístics. Amb aquestes noves incorporacions, ja són 156 les Festes d'Interès Turístic Nacional i 82 les d'Interès Internacional que reconeix el Ministeri d'Indústria i Turisme. La declaració de Festes d'Interès Turístic Nacional i Internacional són distincions honorífiques concedides a festes d'especial valor cultural, tradició popular i atractiu turístic. Avui se celebra el Dia Mundial del Turisme, que aquest 2024 convida a reflexionar sobre les interconnexions entre el turisme i la pau.

  • Indústria | 26/9/2024

    Espanya aposta per un nou pacte europeu per a la indústria que garanteixi una competència justa amb tercers països

    Jordi Hereu defensa la reducció del cost de l'energia com un element clau per a les empreses europees. També veu necessari reduir i simplificar la regulació existent en la UE, ja que el marc regulador està creant barreres i incerteses per a la inversió industrial. El ministre demana mobilitzar recursos financers que permetin el desenvolupament de capacitats industrials i tecnològiques en la UE i proposa la creació d'un instrument financer comunitari per garantir l'èxit de la política industrial europea. També sol·licita a la UE mantenir el seu esforç inversor més enllà de 2026, data de finalització dels Planes de Recuperació. El titular d'Indústria espanyol ha demanat un pla d'acció en el sector de l'automòbil amb una normativa simplificada i coherent que plantegi de manera realista l'automòbil del futur.

  • Turisme | 23/9/2024

    Jordi Hereu reivindica el potencial de l'oleoturisme com a generador de riquesa regional i puntal del turisme d'interior

    El Pla de Sostenibilitat Turístic d'OleotourJaén va obtenir 4,5 milions d'euros del Pla Nacional Enogastronòmic 2022. Hereu ha destacat els esforços del sector de l'oleícola per oferir experiències turístiques innovadores i diferenciadores. En total, la província de Jaén ha obtingut ajudes de més de 40M€ en 18 plans de sostenibilitat, digitalització i patrimoni. El ministre Hereu també ha visitat l'Almazara Oro Bailén per conèixer de primera mà el procés integral de fabricació de l'oli i el seu aprofitament com a experiència turística.

  • Turisme | 21/9/2024

    Jordi Hereu advoca en el G20 de Turisme per avançar cap a un model turístic sostenible i que posi a les persones al centre

    Hereu ha posat en valor a la cimera la contribució social del turisme a Espanya i el seu paper clau en la creació d'ocupació de qualitat en el sector, sobretot entre dones i joves. El ministre ha subratllat la posició de lideratge internacional d'Espanya en el sector i la gran inversió que s'està fent a través dels fons europeus per a la transformació del model turístic El ministre Hereu anuncia que el proper 9 d'octubre tindrà lloc la reunió de CONESTUR, el fòrum de diàleg entre sector públic i privat per avançar en el full de ruta del turisme del futur En el marc del G20, Jordi Hereu ha mantingut reunions bilaterals amb representants d'Alemanya, Índia, Aràbia Saudita, Portugal i Brasil.

  • Indústria | 19/9/2024

    Jordi Hereu anuncia les tres primeres resolucions provisionals del PERTE VEC III per valor de 53 M€

    Es tracta dels projectes de Renault España a Valladolid, amb 27,7 milions; Lifthium Energy Cantabria a Torrelavega, amb 21 milions; i Gestamp a Palau-solità i Plegamans, amb 4,6 milions. Aquesta mateixa setmana s'ha obert també la finestreta de la línia B del PERTE VEC III, dotada amb 200 milions d'euros, i abans de fi d'any es llançarà la quarta convocatòria, amb altres 1.250 milions. Jordi Hereu destaca les bones relacions amb la Xina i espera que moltes altres empreses segueixin els passos de Chery o Envision per desenvolupar els seus projectes industrials a Espanya.

  • Indústria | 18/9/2024

    Indústria ha concedit 240 milions d'euros en ajudes del PERTE de descarbonització

    Fins al proper 26 de setembre es poden sol·licitar les ajudes per a la línia 4 del PERTE de descarbonització, dotat amb 140 milions d'euros. La companyia Mahou ha estat beneficiària de 4,5 milions d'euros en ajudes de la línia 1 del PERTE de descarbonització. Espanya ocupa la segona posició europea en producció de cervesa. El sector compta amb més de 540.000 treballadors.

  • Turisme | 18/9/2024

    Espanya va rebre l’agost 11,1 milions de viatgers aeris internacionals, un 9,6 % més que el mateix mes de 2023

    Entre gener i agost, Espanya va rebre 71,2 milions de passatgers internacionals, un increment de +11,9 % respecte a 2023. La major pujada la va registrar la Comunitat Valenciana amb un augment del 13,1 %; les menors, Canàries, amb un 9,8 %, i Balears, amb un 6 %. Aquestes dades mostren una tendència sostinguda cap a una major diversificació de destinacions. Esment especial mereix el notable creixement, un mes més, de Polònia, un 39,6 %, d'Estats Units, amb un 16,2 % d'augment, i de la ‘resta de països’, amb una pujada del 12,1 %. En la diversificació de mercats destaca el bon comportament de la majoria dels països Iberoamericans, de Canadà, la Xina i els països del Golf Pèrsic.

  • Turisme | 17/9/2024

    Les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent (València) reben la declaració de Festa d'interès turístic internacional

    Amb aquesta, la Comunitat Valenciana suma ja quinze celebracions populars declarades Festes d'interès turístic internacional El seu arrelament, popularitat i capacitat de generar un profund sentiment de pertinença a la comunitat, formant part de la història i la cultura de la ciutat, és el que ha fet que aquesta celebració sigui mereixedora d’aquest reconeixement

  • Turisme | 17/9/2024

    L'ocupació en el sector turístic creix un 5,5 % a l'agost i suma més de 151.000 nous afiliats respecte a fa un any

    L'ocupació turística s'estabilitza en els 2,9 milions d'afiliats, la qual cosa suposa el 13,8 % del total d'empleats de l'economia. En el mes d'agost la xifra d'assalariats en el sector del turisme va augmentar un 6,4 % respecte al mateix mes de 2023. En aquest mes l'afiliació a la Seguretat Social ha crescut en totes les comunitats autònomes, i amb notable intensitat en les comunitats de Cantàbria (un 7,6 %) i Extremadura (un 6 %).

  • Turisme | 12/9/2024

    Hereu enalteix el valor cultural i enogastronòmic de Castella-la Manxa com a motors del turisme d'interior

    El projecte Rutes del Vi ha rebut més de 2,4 milions d'euros en les seves diferents convocatòries, dels quals a Castella-la Manxa li han correspost prop de 300.000 euros. Castella-la Manxa ha rebut, de gener a juliol d'aquest any, més de 2,7 milions de turistes d'altres regions d'Espanya i més de 140.000 turistes internacionals, que en el que va d'any han gastat en la comunitat al voltant de 190 milions d'euros. L'enlairament del turisme d'interior a Castella-la Manxa també es reflecteix en l'augment de l'ocupació. Segons les últimes dades d'afiliació a la SS, més de 75.000 persones estan ocupades en treballs relacionats amb la indústria turística.

  • Turisme | 10/9/2024

    Hereu destaca la bona gestió de Paradores, que tancarà 2024 per sobre dels 340 M€ d'ingressos i 35 M€ de beneficis, un 17 % més que l'any 2023

    Hereu assenyala la importància d'un model que contribueix a un turisme de qualitat, i al mateix temps a la integració, la cohesió territorial i la recuperació del patrimoni històric. Paradores ha incrementat un 10 % el nombre de clients durant el primer semestre respecte a la primera meitat de 2023. El passat mes de juliol es va anunciar una inversió de 190 milions d'euros per millorar la qualitat de l'oferta, incrementar el confort dels edificis i fer-los més sostenibles i eficients.

  • Turisme | 10/9/2024

    El Govern aprova un nou Reglament de vehicles històrics

    Es consideraran vehicles històrics els fabricats o matriculats per primera vegada fa 30 anys com a mínim. També ho seran els inclosos en l'Inventari general de béns mobles del patrimoni històric espanyol, o declarats d'interès cultural i els que revesteixin un interès especial. El nou reglament, que entrarà en vigor el proper 1 d'octubre, insta als ajuntaments que estableixin fórmules en els seus ordenances municipals que permetin la circulació d'aquest tipus de vehicles. L'ús dels vehicles històrics serà ocasional i en cap cas com a mitjà de transport quotidià per minimitzar el seu impacte mediambiental.

  • Indústria | 10/9/2024

    Indústria aprova 7 nous projectes de la línia B del PERTE VEC II per valor de 39,7 M€

    Es tracten de les sol·licituds de Renault España, Idneo Technologies, Dana Automoción, Cebi Electromechanical Components Spain, Doga, Wall Box Chargers, i Alcorta Forging Group. A data de tancament de la convocatòria, s'han rebut 138 sol·licituds amb un pressupost conjunt de més de 2.700 milions d'euros.

  • Indústria | 6/9/2024

    Jordi Hereu visita el Parc Energètic de Cepsa a San Roque i es reuneix amb empresaris per conèixer els seus projectes d'inversió

    El ministre ha destacat la importància de l'enclavament industrial i el gran espai de turisme de qualitat que expressen el Camp de Gibraltar. Els responsables de Cepsa han mostrat els avanços dels diferents projectes en els quals avança amb l'objectiu de descarbonitzar la seva activitat, la d'altres sectors industrials, i aquells vinculats amb el transport i el turisme. El Ministeri d'Indústria i Turisme ja ha obert la finestreta des d'ahir i fins al proper 26 de setembre per sol·licitar les ajudes per a la línia 4 del Perte de Descarbonització Industrial, dotada amb 140 milions d'euros. El Camp de Gibraltar és un dels focus industrials més dinàmics i importants d'Espanya, tant en generació d'ocupació com en inversió i en valor afegit brut.

  • Indústria | 5/9/2024

    Hereu destaca la renovació de la indústria tèxtil i el seu impuls de la circularitat i la sostenibilitat com a base de la producció

    Hereu ha recordat als representants de la indústria tèxtil que el Ministeri d'Indústria compta amb un instrument per recolzar a les empreses en la seva transició energètica, el PERTE de descarbonització, amb diverses línies encara obertes i per obrir. El sector ha rebut ajudes del PERTE de l'Economia Circular per millorar la sostenibilitat, la competitivitat i la innovació dels processos de fabricació de peces tèxtils i calçat. El sector de la indústria de la moda a Espanya ocupa a 130.000 treballadors, representa el 2,8 % del PIB del país i factura al voltant de 15.000 milions d'euros anualment.

  • Turisme | 4/9/2024

    La festa de l'Empanada de A Bandeira en Silleda (Pontevedra) rep la declaració de Festa d'Interès Turístic Nacional

    És l'onzena celebració popular que rep aquest reconeixement en la comunitat autònoma de Galícia Aquesta declaració reconeix la capacitat d'aquesta festa popular de conjugar cultura, gastronomia i tradició i de contribuir a la descentralització del turisme A més, reconeix el seu paper per cohesionar el territori i dinamitzar l'economia d'una localitat de poc més de 700 habitants

  • Indústria | 3/9/2024

    El Govern concedeix 150 M€ al projecte Green Cobra d'hidrogen verd

    El projecte preveu unes inversions per part de Cobra de 742 milions d'euros, i s'estima que tingui un impacte sobre l'ocupació d'entorn a més de 500 ocupacions directes, i més de 600 ocupacions indirectes. El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha fet un balanç dels diferents PERTE que gestiona el seu departament, amb especial incidència en la indústria de l'automoció i en la descarbonització dels processos productius.

  • Indústria | 30/8/2024

    Jordi Hereu anima a les empreses a presentar els seus projectes per a la segona edició del PERTE Agro, dotat amb 100M

    Aquesta segona convocatòria del PERTE Agro fomentarà la transformació digital i la sostenibilitat, comptant amb una nova línia de suport directa a inversions per a pimes. El termini de presentació de sol·licituds s'obrirà el proper 19 de setembre i estarà obert fins al 21 d'octubre de 2024. Jordi Hereu ha visitat aquest divendres la planta principal de producció de l'empresa càrnia Noel Alimentaria, a Girona.

  • Indústria | 29/8/2024

    Jordi Hereu i Miquel Sàmper analitzen les polítiques per impulsar la reindustrialització i la transformació del model turístic

    El ministre d'Indústria i Turisme i el conseller d’Empresa i Treball han mantingut una primera reunió de treball en la qual han abordat els reptes del sector industrial i turístic Jordi Hereu ha traslladat al conseller el suport del Govern per seguir avançant en la modernització del teixit productiu de Catalunya i l'engegada de nous projectes industrials

  • Turisme | 28/8/2024

    El Otoño Mágico del Valle del Ambroz (Càceres) ha estat declarada Festa d'Interès Turístic Internacional

    És la quarta celebració popular que rep aquest reconeixement en la comunitat autònoma d'Extremadura, després de la Setmana Santa de Càceres, la Setmana Santa de Mèrida i el Carnestoltes de Badajoz Es reconeix la capacitat d'aquesta celebració de convertir la tardor en una festa de la naturalesa, amb vocació turística i de cohesió territorial, a més de fortament marcada per elements culturals i patrimonials de la regió

  • Turisme | 19/8/2024

    Espanya va rebre més d'11 milions de viatgers aeris internacionals al juliol

    Al juliol destaca el notable creixement d'arribades a algunes comunitats autònomes del nord com ara País Basc o Astúries i el menor increment interanual registrat a Canàries i Balears, registres que mostren una tendència cap a una major diversificació de les destinacions. Més de la meitat dels viatgers aeris internacionals (56,6 %) provenien de la Unió Europea.

  • Turisme | 14/8/2024

    Turespaña adjudica les obres de conservació en el Parador de Santiago per 11 milions d'euros

    A la Resolució s'inclou també l'adjudicació dels contractes per a l'execució de treballs de millora, restauració i posada en valor dels paradors d'Úbeda, La Granja, Ronda i Lorca El termini per a la finalització de les obres varia en cada parador, oscil·lant entre els 8 mesos del Parador de la Granja i els 19 mesos del Parador de Santiago, a partir de la signatura dels contractes corresponents Aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d'Espanya, a través del Ministeri d'Indústria i Turisme, finançat amb fons europeus Next Generation

  • Turisme | 8/8/2024

    Els treballadors en el sector del turisme augmenten un 3,5 % respecte a fa un any i superen els 3 milions d’ocupats

    En aquest segon trimestre de 2024 hi ha 101.008 empleats en activitats turístiques més que en el mateix trimestre de 2023 Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit han augmentat un 8,4 %, la dotzena pujada consecutiva La taxa de temporalitat en el sector turístic va ser del 16,1 %, inferior a la del segon trimestre de 2023 que va ser del 19,6 %.

  • Indústria | 7/8/2024

    El Ministeri d'Indústria convoca 140 M€ en ajudes de la primera part de la línia 4 del PERTE de Descarbonització

    Dels 140 milions d'euros en ajudes d'aquesta convocatòria, 90 milions d'euros es distribuiran en forma de subvencions i els altres 50 milions d'euros en forma de préstecs. Amb la convocatòria d'aquesta nova línia d'ajudes, el Ministeri d'Indústria i Turisme avança en el seu compromís de potenciar la descarbonització industrial del nostre teixit productiu. Al juliol es van proposar 97,5 M€ de subvenció per a 14 projectes d'actuació integral per la descarbonització de la indústria manufacturera. Aquestes ajudes s'emmarcaven en la línia 1 del PERTE de Descarbonització.

  • Turisme | 2/8/2024

    La despesa dels turistes internacionals creix més del 20 % els primers sis mesos de l’any i assoleix els 55.500M

    Espanya ha rebut més de 42 milions de viatgers internacionals durant la primera meitat de l’any 2024, un 13,3 % més que en el mateix període de l’any anterior. Cada visitant va gastar una mitjana de 1.329 euros el mes de juny, un 4 % més que el 2023, i la despesa per dia també experimenta un ascens, de l’1,9 %, fins a assolir els 196 euros S’observa un augment significatiu de visitants de la ‘resta del món’, que van créixer un 25,8 % en els sis primers mesos, fet que exemplifica que les polítiques del ministeri destinades a diversificar els mercats d’origen estan donant fruit.

  • Turisme | 31/7/2024

    Càceres serà la seu de la V Convenció TURESPAÑA el 2025

    La ciutat extremenya prendrà el relleu de Tenerife, que albergarà la IV Convenció de l'1 al 3 d'octubre en La Piràmide d'Arona La propera cita se celebrarà a principis d'octubre de 2025, moment clau en l'inici de la planificació operativa de les Conselleries de Turisme en l'exterior

  • Turisme | 31/7/2024

    Els seients previstos en vols internacionals per a agost aconsegueixen 12,6 milions, un 10,3 % més que fa un any

    Comparant les previsions de nombre de seients a l'agost amb les dades del mateix mes de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors: Regne Unit (+7,7%), Alemanya (+8,5%), Itàlia (+13,1%) i França (9,4%).

  • Indústria | 29/7/2024

    El Centre Espanyol de Metrologia va fer més de 4.500 controls metrològics el 2023

    Acaba de presentar la seva Memòria Anual corresponent a l'any passat on es recull els més de mil calibratges que va fer. El servei a la societat, la indústria i la ciència espanyola és l'eix de la seva activitat i la base per a desenvolupaments futurs.

  • Indústria | 26/7/2024

    El Govern llança la tercera convocatòria del pla ‘Generació Digital Pimes’ per impulsar la formació en les pimes

    Aquesta nova convocatòria contempla formació més flexible i a nivell nacional amb formats més adaptats a les necessitats dels destinataris; programes de 50 hores, modalitat virtual, i amb major diversitat en les temàtiques d'estudi. La Fundació EOI és l'encarregada de gestionar la inversió prevista per a aquesta iniciativa, que inicialment en aquesta convocatòria ascendeix a 50,7 milions d'euros, procedents dels fons del Pla de Recuperació.

  • Indústria | 25/7/2024

    Les cimenteres han presentat 12 projectes amb una inversió de 234 M€ a la primera convocatòria del PERTE de descarbonització industrial

    En total, aquestes inversions permetrien evitar l'emissió de 572 000 tones de CO2 a l'any, equivalent al 10 % de les emissions de les empreses sol·licitants. Cemex Alcanar (Tarragona) ha obtingut 3 milions d'euros de subvenció per millorar la seva eficiència energètica i incrementar la taxa de combustibles alternatius en la combustió del forn. Per al Govern, el principal repte de la indústria cimentera és la seva descarbonització i l'aposta per l'economia circular i la digitalització.

  • Turisme | 23/7/2024

    Hereu trasllada als sindicats el seu compromís amb l’ocupació de qualitat en el sector turístic

    • UGT i CCOO presenten la iniciativa “Hotels justs i laboralment responsables”, impulsat per tots dos sindicats en col·laboració amb la Universitat de Màlaga i la Secretaria d'Estat de Turisme, per a la promoció del desenvolupament sostenible i l'ocupació de qualitat en el sector del turisme. 

     


  • Turisme | 23/7/2024

    Arrenca una nova edició de ‘Amfitrions Turisme’, el programa de formació online per a professionals del sector

    Les inscripcions per als cursos, que començaran el 5 de setembre, ja estan obertes i es poden formalitzar a través de la pàgina web Turisme-formació Aquesta edició oferirà més de 65 formacions diferents en prop de 450 hores lectives El 28 de juny va concloure l'edició número 24 del programa, amb més de 3.100 certificats expedits

  • Turisme | 22/7/2024

    Paradors invertirà 190 milions d'euros entre fons propis i de Turespaña per recuperar patrimoni històric i millorar la qualitat de l'oferta

    Turespaña està realitzant actuacions per millorar, recuperar i restaurar 39 paradors declarats Bé d'Interès Cultural, amb una inversió amb fons europeus que aconsegueix els 89 milions d'euros Per al ministre Jordi Hereu, “Paradors és un instrument que ens ajuda a descentralitzar els fluxos de turistes, desconcentrar destinacions, diversificar productes i digitalitzar experiències

  • Indústria | 19/7/2024

    El Sotsecretari d'Indústria i Turisme renova els convenis amb la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Autònoma de Madrid

    Permetran continuar amb les pràctiques en el ministeri per alumnes matriculats en cadascuna d'elles Es consolida la interacció entre la Universitat i el ministeri renovant els Convenis subscrits l'any 2021

  • Turisme | 18/7/2024

    Augmenta en més de 137.000 el nombre d'empleats del sector turístic en el mes de juny

    L'ocupació en el sector turístic s'incrementa un 5 % respecte a fa un any i puja fins als 2.903.571 d'afiliats al juny Els afiliats en activitats turístiques van suposar el 13,6 % del total d'afiliats en l'economia nacional Entre les comunitats autònomes, destaquen els augments interanuals de Canàries (6,1 %), Comunitat de Madrid (5,8 %) i Andalusia (5,2 %)

  • Indústria | 16/7/2024

    Indústria aprova de manera definitiva 14 projectes per a la descarbonització de la indústria manufacturera

    En total, s'han adjudicat de manera definitiva 97,5 milions d'euros de subvenció. S'han estimat les al·legacions de Gestamp Vigo (Pontevedra) i Ciments Tudela Veguín (León).

  • Indústria | 15/7/2024

    Catalunya ha rebut 742 M€ de fons europeus en indústria i turisme

    El ministre Jordi Hereu ha assenyalat que el turisme català ha rebut 282 milions d'euros de fons europeus i la indústria, un total de 460 milions dels diferents PERTE que gestiona el ministeri. La convocatòria de Destinacions Turístiques Intel·ligents, dotada amb 96 milions d'euros, ha rebut 250 projectes.

  • Indústria | 12/7/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme renova els Convenis amb la Universitat Politècnica de Madrid i la Universitat Rei Juan Carlos

    Permetran la realització de pràctiques en el ministeri per alumnes matriculats en cadascuna d'elles La iniciativa consolida la interacció entre la Universitat i el ministeri renovant els Convenis subscrits l'any 2021

  • Indústria | 12/7/2024

    Hereu anuncia que la segona convocatòria del PERTE agro dotada amb 100 M€ es llançarà a l'agost

    Ametller Origen està inclosa en el projecte Agrosmed, l'aliança empresarial que han impulsat catorze companyies amb l'objectiu d'obtenir ajudes del PERTE Agroalimentari. El grup d'empreses ha obtingut 9 milions d'euros de la primera convocatòria del PERTE Agro, dels quals 4,7 se'ls ha concedit a Ametller Origen. Amb aquest PERTE el Ministeri d'Indústria i Turisme pretén fomentar l'ocupació de qualitat del sector agroalimentari, sobretot en el mitjà rural, on el teixit empresarial agroalimentari té major presència.

  • Turisme | 11/7/2024

    Els turistes internacionals gastaran en els seus viatges a Espanya més de 59 000 milions d'euros aquest estiu, un 22 % més que l'any passat

    Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre es preveu que arribin al nostre país 41 milions de turistes internacionals, un 13 % més que en el mateix període de 2023 Jordi Hereu; “L'augment de despesa, per sobre del nombre de visitants, reafirma el lideratge del model turístic i ens empeny a seguir treballant en l'estratègia per un turisme sostenible i inclusiu que contribueixi a la preservació de les destinacions i la millora de la qualitat de vida dels treballadors i dels residents” Un total de 327 projectes són beneficiaris de prop de 70 milions d'euros de la segona convocatòria d'ajudes de “Última Milla” destinats a impulsar la digitalització de les PIMES turístiques

  • Indústria | 10/7/2024

    Hereu anuncia la publicació de la convocatòria d'ajudes per compensar el CO2 dotada amb 300 M€

    El ministre ha avançat la publicació de tres noves propostes de resolució provisional favorables de la línia 1 del PERTE de descarbonització industrial que suposen 16,1 milions en ajudes. Es tracta de les sol·licituds de SOLUTEC GC, ARCELORMITAL ESPANYA i ABN PIPE SYSTEMS. Des de 2019 el Govern ha destinat prop de 900 milions d'euros per a la compensació pels costos d'emissions de CO2, passant de 6 milions d'euros convocats el 2018 a 244 en els últims anys, 2022 i 2023.

  • Turisme | 5/7/2024

    Hereu anuncia ajudes per 208,5 milions a ajuntaments i CCAA per finançar 92 projectes de millora del Patrimoni Històric amb ús turístic

    Els projectes seleccionats tenen en compte les característiques de la destinació i la viabilitat i qualitat dels mateixos, i s'han valorat destinacions amb el risc de despoblació per impulsar la seva potencialitat turística i enfortir la cohesió social i territorial. Jordi Hereu destaca que l'objectiu d'aquestes ajudes és potenciar el turisme cultural mitjançant projectes de manteniment i rehabilitació del patrimoni històric que incorporin de manera clara la millora de l'ús turístic d'aquests béns. El ministre d'Indústria i Turisme ha fet entrega a la presidenta de Paradors del nou Parador de Molina de Aragón (Guadalajara), que es preveu inaugurar al setembre.

  • Indústria | 4/7/2024

    Indústria llançarà al setembre la segona convocatòria del PERTE Xip dotada amb 200 M€

    El PERTE Xip té com a objectiu reforçar les capacitats de disseny i producció de la indústria de la microelectrònica i els semiconductors a Espanya des d'una perspectiva integral. KDPOF ha obtingut 26,82 milions d'euros en la primera convocatòria del PERTE Xip que gestiona el Ministeri d'Indústria i Turisme. Amb aquesta ajuda es convertirà en una empresa pionera a Espanya a empaquetar i verificar microxips.

  • Indústria | 3/7/2024

    Hereu anuncia que demà es publicarà la convocatòria de la línia de cadena de valor del PERTE VEC III dotada amb 200 M€

    El ministre d'Indústria també ha avançat que la comissió de verificació ha resolt les al·legacions de diverses empreses que havien presentat els seus projectes a la línia de cadena de valor del PERTE VEC II. En total s'ha ampliat el finançament dels projectes en 115 milions d'euros

  • Turisme | 3/7/2024

    La despesa dels turistes internacionals creix un 21,8 % fins a maig i supera els 43.200 milions d'euros

    Espanya va rebre 33 milions de viatgers internacionals en els cinc primers mesos de 2024, un 13,6 % més que en el mateix període de l'any passat Cada visitant va gastar una mitjana de 1.263 euros al maig, un 7,3 % més que l'any passat, i la despesa per dia també reflecteix aquest creixement, arribant als 204 euros, amb un augment del 8,6 % interanual Jordi Hereu; “El més destacable és l'augment de la despesa mitjana per visitant, que creix per sobre de la inflació i contribueix a la modernització, sostenibilitat i qualitat de l'ocupació en el sector”

  • Indústria | 1/7/2024

    Jordi Hereu anuncia l'aprovació provisional de 12 nous projectes tractors del PERTE de Descarbonització per valor de 123,4 M€

    Entre els beneficiaris, destaca la planta de Fertiberia a Avilés, amb una subvenció proposada de 60,8 milions d'euros. Altres empreses destacades són Saint Gobain Isover Ibèrica en Azuqueca d'Henares, amb 13,2 milions d'euros i Azucarera Ibèrica, que ha obtingut 11,5 milions d'euros per a la seva instal·lació a Toro. Amb aquestes noves resolucions provisionals, fins al moment, el PERTE de Descarbonització Industrial ja ha beneficiat a 27 projectes tractors (59 projectes primaris) amb un total de 219 milions d'euros en subvencions directes, la qual cosa suposa una reducció d'emissions de 711.000 tones de diòxid de carboni per any. En l'actualitat, el Ministeri d'Indústria i Turisme té registrats un total de 117 clústers que agrupen a més de 12.000 empreses.

  • Turisme | 28/6/2024

    Els seients previstos en vols internacionals per al mes de juliol arriben als 12,5 milions, un 9,5 % més que fa un any

    Comparant les previsions de nombre de seients al juliol amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors; Regne Unit (+5,4 %), Alemanya (+7,4 %), Itàlia (+14,5 %) i França (8,4 %). Hereu; “Aquest increment dels seients previstos en vols internacionals pel que fa a l'any passat augura una temporada d'estiu molt positiva per al sector”.

  • Indústria | 27/6/2024

    Jordi Hereu destaca el nou paquet d'ajudes al sector industrial espanyol

    El ministre d'Indústria i Turisme ha al·ludit a la pròrroga del Pla Moves III, el suport a la indústria gasintensiva i els 300 milions d'euros per compensar costos de CO2 de la indústria electrointensiva. Quant a ENISA, Jordi Hereu ha destacat el procés de certificació de startups i els 9.000 préstecs participatius que ha concedit a gairebé 8.000 petites i mitjanes empreses per un volum d'uns 1.400 milions d'euros. També ha abordat el repte en el sector del turisme; governar en clau de sostenibilitat, repartint els beneficis a nivell social. Promoure Espanya a través del concepte de més qualitat.

  • Turisme | 25/6/2024

    Ana Muñoz Llabrés, nomenada Directora General de Polítiques Turístiques de la Secretaria d'Estat de Turisme

    Fins avui, Muñoz Llabrés ha exercit de Sotsdirectora General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística en la Secretaria d'Estat de Turisme Assegurar la coordinació i col·laboració entre administracions, agents i sector per complir amb la Comissió Europea referent al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i consolidar un model de turisme triplement sostenible són els objectius prioritaris de la directorageneral

  • Indústria | 25/6/2024

    El Govern aprova 300 M€ en ajudes per a la indústria electrointensiva

    Des de 2019 el Govern ha destinat prop de 900 milions d'euros per a la compensació pels costos d'emissions de C02. Aquestes ajudes mostren el compromís del Govern amb els sectors industrials electrointensius i permeten millorar la seva competitivitat, reforçar les seves capacitats industrials i l'ocupació. La CE permet a cada Estat membre compensar els costos indirectes de les indústries de determinats sectors als quals es considera exposats a un risc significatiu de “fugida de carboni”, a causa dels costos relacionats amb les emissions de gasos d'efecte hivernacle repercutits en els preus de l'electricitat

  • Turisme | 25/6/2024

    ESPANYA exporta el model de Destinació Turística Intel·ligent a Equador

    SEGITTUR treballarà amb la ciutat de Quito, capital i ciutat més gran del país en la seva conversió en destinació turística intel·ligent. Treballar amb la metodologia DTI aportarà una sèrie de beneficis, entre ells la millora de l'experiència del turista, la major interacció entre turista i resident, l'ocupació de la tecnologia de forma transversal, la millora de la gestió de la sostenibilitat, així com la creació de noves sinergies

  • Indústria | 20/6/2024

    Hereu reconeix el lideratge de la indústria química en la transició cap a l'economia circular

    El ministre d'Indústria i Turisme es reuneix amb la patronal del sector químic espanyol, FEIQUE. Per a aprofundir en la transformació de la indústria el Govern impulsarà la nova Llei d'Indústria i d'Autonomia Estratègica. La indústria química, composta per més de 3.000 empreses, és un dels majors i més consolidats sectors industrials d'Espanya.

  • Indústria | 20/6/2024

    Jordi Hereu analitza amb el President de la patronal cimentera la descarbonització del sector

    Durant l'encontre, Hereu ha traslladat la seva intenció a aprofundir la col·laboració públic-privada amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica. Per a això, el ministre li ha recordat que està en marxa el PERTE de Descarbonització, dotat amb 3.100 milions d'euros El passat 28 de maig s'anunciava l'aprovació provisional dels primers 19 projectes de la línia 1 d'aquest PERTE, entre ells, el de Cementos Tudela Veguín de León, amb 3,7 milions d'ajudes, i el de dues plantes de Cemex España, a Saragossa i Guadalajara respectivament, que han obtingut un total de 5,8 milions d'euros en ajudes.

  • Indústria | 19/6/2024

    Indústria convocarà al setembre una nova línia d'ajudes de 140 M€ dins del PERTE de Descarbonització

    L'objectiu és acompanyar aquells projectes d'inversió d'especial efecte tractor per a instal·lacions industrials que facin servir la millor tecnologia en descarbonització dels seus sectors. Amb la convocatòria d'aquesta nova línia d'ajudes, el Ministeri d'Indústria i Turisme avança en el seu compromís de potenciar la descarbonització industrial. Recentment, es feia pública l'aprovació provisional dels primers 19 projectes de la línia 1 del PERTE de Descarbonització per valor de 96 milions d'euros. En els últims cinc anys, des del Govern s'ha recolzat al sector electrointensiu i gasintensiu amb 1.470 milions d'euros, entre ajudes al CO2, el programa de compensació de càrrecs als consumidors electrointensius, i les ajudes per l'increment dels preus del gas natural en 2023.

  • Turisme | 18/6/2024

    El nombre de passatgers aeris internacionals arriba al maig als 10 milions, un creixement interanual del 13 %

    Espanya rep 38,7 milions de passatgers en els primers cinc mesos de 2024, un 13,6 % més que en el mateix període de 2023. Al maig destaca el fort creixement de mercats llunyans com la Xina, Canadà i Xile, amb augments de més del 35 %. El ministre Hereu valora positivament “l'augment notable de la diversificació de mercats, que converteixen a Espanya en una destinació líder que desborda l'àmbit europeu per ser, cada vegada més, una referència per a viatgers de tot el món”.

  • Turisme | 17/6/2024

    L'ocupació en el sector turístic augmenta un 5% respecte a fa un any i frega els 3 milions d'afiliats el mes de maig

    Els afiliats a la Seguretat Social en turisme van suposar el 13,6 % del total d'afiliats en l'economia nacional al maig. Els afiliats vinculats a activitats turístiques van augmentar en termes absoluts en 138.316 treballadors en alta laboral. Entre les comunitats autònomes, destaquen els augments interanuals d'Andalusia i Canàries, ambdues creixen un 5,7 %, i de la Comunitat de Madrid, que augmenta un 5 %.

  • Turisme | 12/6/2024

    Hereu recorda que el Govern ha destinat 275 milions d'euros per a projectes sostenibles de transformació i modernització del sector turístic canari

    El ministre d'Indústria i Turisme defensa “la necessitat de governar el turisme perquè generi riquesa i benestar social i alhora sigui compatible amb la convivència a les ciutats”. Hereu ha enumerat al Congrés les polítiques del Govern en matèria turística i ha recordat que el “turisme a Espanya ha estat una història d'èxit que cal preservar i al mateix temps seguir treballant per liderar la seva transformació”. El ministre ha recordat que s'està ultimant una plataforma digital que permetrà a les CCAA detectar els habitatges turístics que no comptin amb autorització per regular millor el mercat.

  • Indústria | 11/6/2024

    Elisa Rodríguez Ortiz, nomenada Directora de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM)

    Fins ara, Rodríguez ha exercit les funcions de cap de la unitat de suport a la Direcció de l'OEPM, i ha estat representant d'Espanya davant l'Organització Mundial de la Propietat Industrial. “Seguirem avançant cap a una OEPM més centrada en les persones, sostenible, digital, innovadora, transparent i eficaç”, ha indicat.

  • Turisme | 11/6/2024

    Hereu; “Presentarem el full de ruta de l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030 en el proper Consell Espanyol de Turisme”

    Jordi Hereu, ministre d'Indústria i Turisme, ha inaugurat a Barcelona la reunió del Consell Executiu d'ONU Turisme juntament amb l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i el secretari general d'ONU Turisme, Zurab Pololikashvili. El Govern ultima una eina que ordeni l'oferta turística a nivell nacional i respongui a la demanda de la ciutadania en matèria de convivència entre residents i turistes. El ministre ha convidat a treballar tots junts, administracions públiques, ONU Turisme i sector privat, per concebre un model turístic més humà, sostenible i de qualitat.

  • Indústria | 10/6/2024

    Hereu inaugura la Convenció de Turisme de Barcelona i anuncia ajudes de 96 M€ per a la transformació digital del turisme

    Dels 96 milions, 33 milions aniran a diputacions, ajuntaments i consells insulars, 57 milions d'euros a la resta d'entitats locals i 6 per a les comunitats autònomes uniprovincials. Jordi Hereu; “Espanya ha de liderar la triple transformació del model turístic; social, econòmica i mediambiental”. Entre les novetats destaca la possibilitat que les CCAA uniprovincials puguin sol·licitar ajudes, així com l'ampliació del termini d'execució dels projectes fins a juny de 2026.

  • Indústria | 10/6/2024

    Indústria llança a informació pública l'ordre de bases del PERTE Agroalimentari II dotat amb 100 M€ 

    En aquesta ocasió el procés d'adjudicació serà per concurrència simple, la qual cosa implica una agilitació en el cobrament de les ajudes, que aniran destinades a projectes individuals. L'objectiu d'aquesta nova línia d'ajudes és seguir recolzant la transformació, la sostenibilitat i la modernització de la indústria d'aquest sector. La primera edició del PERTE Agro va adjudicar 182 milions d'euros i han arribat a més de 286 projectes primaris, de 224 empreses, amb actuacions en 14 comunitats autònomes.

  • Turisme | 6/6/2024

    El BOE publica la convocatòria d'ajudes dotada amb 96 M€ perquè les destinacions turístiques despleguin plataformes

    S'amplia el termini d'execució dels projectes fins al mes de juny de 2026 Les comunitats autònomes uniprovincials podran sol·licitar ajudes fins a un import de 6 milions d'euros

  • Turisme | 4/6/2024

    Ampliats els terminis d'execució de projectes turístics a Balears, Canàries, Ceuta i Melilla i de manteniment i rehabilitació de patrimoni històric d'ús turístic

    L'objectiu és flexibilitzar els requisits per contribuir a una major i millor consecució de les finalitats perseguides per les subvencions.

  • El Ministeri | 4/6/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme obre les seves portes als ciutadans durant la setmana de l'Administració Oberta

    Els actes s'emmarquen en una iniciativa impulsada per l'Aliança per al Govern Obert (Open Gov Week). L'objectiu és apropar l'administració al ciutadà, sobre la base de cinc principis; transparència, rendició de comptes, participació ciutadana, integritat pública i col·laboració.

  • Turisme | 3/6/2024

    La despesa dels turistes internacionals augmenta un 22,6 % en el primer quadrimestre i aconsegueix els 31.500 M€

    L'arribada de turistes a Espanya supera els 7,8 milions en aquest mes d'abril, un 8,3 % més que en el mateix mes de l'any passat i la despesa mensual ascendeix a 9.565 milions d'euros (+13,1 %) En l'acumulat dels quatre primers mesos, el nombre de turistes frega els 24 milions, un 14,5 % més que fa un any Cada turista va gastar una mitjana de 1.221 euros a l'abril, un 4,4 % més que en 2023, i la despesa mitjana per dia també reflecteix aquest augment, aconseguint els 183 euros, un alça del 5,4 % interanual En els quatre primers mesos les comunitats amb major despesa acumulada van ser Canàries (8.182 milions d'euros), Catalunya (5.456 milions) i Andalusia (4.809 milions) Hereu; “Els resultats del primer quadrimestre, els millors de la sèrie històrica des que tenim registres oficials, parlen d'un turisme que gira entorn de la qualitat com a aspecte diferenciador, amb una despesa en destinació que simbolitza l'idil·li creixent dels turistes internacionals amb un ventall d'ofertes modernes centrades en la sostenibilitat”

  • Indústria | 31/5/2024

    Hereu anuncia la propera convocatòria de 31,87 M€ per compensar càrrecs de la factura energètica a empreses electrointensivas

    Aquestes ajudes són clau per al sector industrial perquè millora la seva competitivitat i reforça les seves capacitats industrials i l'ocupació. El ministre ha posat en valor el pes econòmic de Tarragona en el conjunt de Catalunya, sent un pilar fonamental de la indústria a Espanya. Jordi Hereu ha finalitzat destacant els bons resultats en turisme i ha incidit en el repte que suposa gestionar l'èxit per seguir sent líders en aquest sector

  • El Ministeri | 31/5/2024

    Setmana internacional dels Arxius 3-9 juny 2024

    Visita guiada a l'arxiu central el 6 de juny a les 11 hores

  • Turisme | 31/5/2024

    Els seients previstos en vols internacionals per a juny aconsegueixen 11,7 milions, un 12,8 % més que fa un any

    Comparant les previsions de nombre de seients al juny amb les dades registrades a data equivalent de 2023, prossegueix el bon comportament dels principals mercats emissors: Regne Unit (+7,8%), Alemanya (+7,9%) i Itàlia (+16,2%). Hereu: “Els seients previstos en vols internacionals són una referència fonamental per saber com es comportarà el turisme en temporada alta, i les previsions per a juny, que milloren notablement les de l'any passat, ens fan pensar en un estiu extraordinari per al sector”.

  • Turisme | 30/5/2024

    El nivell de satisfacció dels turistes internacionals amb les seves vacances a Espanya creix 2,3 punts respecte a 2022

    El 97 % dels turistes internacionals que van visitar Espanya en 2023 van quedar “satisfets o molt satisfets” amb el seu viatge Espanya aconsegueix una puntuació global com a destinació de 4,62 sobre 5, superant la nota de l'enquesta de l'any 2022 Els països amb major nivell de satisfacció en 2023 han estat Regne Unit, regió iberoamericana, Polònia i Estats Units Per a Jordi Hereu les conclusions de l'Enquesta de Satisfacció de Turistes Internacionals reflecteixen el lideratge d'Espanya com a destinació global sostenible, segura i excel·lent

  • Indústria | 29/5/2024

    La nova Llei d'Indústria i Autonomia Estratègica recollirà una Reserva per assegurar el subministrament de recursos en temps de crisis i pandèmies

    Es tracta de disposar d'un llistat de productes crítics i de les capacitats de producció nacional, susceptibles de mobilitzar-se amb rapidesa davant una situació de crisi per atendre una demanda alta i inesperada.

  • Indústria | 28/5/2024

    Jordi Hereu anuncia l'aprovació provisional dels primers 19 projectes del PERTE de Descarbonització per valor de 96 M€

    Els projectes són els de les empreses ACOR, BIOTERMICA VILLANUEVA, CARNES Y VEGETALES, CEMENTOS TUDELA VEGUÍN, CEMEX (2), CERVEZAS MAHOU, CITRICOS DEL ANDARAX, EDERFIL BECKER KOOP, ENCE, ENSO ESCO (2), FERROGLOBE SPAIN METALS, GESTAMP (2), INDUSTRIAS PELETERAS, RESONAC GRAPHITE SPAIN, SOLVAY QUÍMICA i ZUKAN. Les resolucions aprovades suposaran una inversió total de més de 307 milions d'euros.

  • Indústria | 24/5/2024

    El Govern publica la convocatòria d'ajudes a la línia de bateries del PERTE VEC III dotada amb 300 M€

    Aquesta convocatòria d'ajudes es dirigeix a incentivar la inversió en capacitat de producció industrial de bateries destinades al vehicle elèctric, els seus components essencials i la producció o recuperació de matèries primeres fonamentals necessàries Per poder accedir a aquestes ajudes, s'obrirà un termini de presentació de sol·licituds que començarà el dia 17 de juny. Està previst que en les properes setmanes es convoqui la línia de cadena de valor del PERTE VEC III dotada amb 200 milions d'euros. En total, la tercera edició del PERTE del vehicle elèctric i connectat comptarà amb 500 milions d'euros.

  • Indústria | 23/5/2024

    Hereu anuncia que demà es publica la convocatòria de la línia de bateries del PERTE VEC III

    El ministre d'Indústria i Turisme ha recordat que s'han presentat 7 empreses d'Aragó a la convocatòria de la línia 1 del PERTE de Descarbonització. El Govern ha destinat més de 109 milions d'euros a les indústries aragoneses en ajudes per als consumidors electrointensius.

  • Indústria | 21/5/2024

    Jordi Hereu convida a Chery a presentar-se al PERTE VEC III per al desenvolupament de les seves inversions a Espanya

    El ministre d'Indústria i Turisme ha reiterat el compromís del Govern amb la descarbonització i l'aposta per l'electrificació de la mobilitat Indústria convocarà més de 1.700 milions d'euros entre la tercera i quarta convocatòria del PERTE VEC, als quals el sector de l'automòbil podrà optar per aconseguir l'objectiu d'una mobilitat connectada i sostenible

  • Indústria | 17/5/2024

    Hereu i Barbón coincideixen en la necessitat d'una regulació de projectes estratègics que garanteixi inversions a Astúries

    Tots dos han abordat la situació d'Arcelor, i han coincidit que la planta de reducció directa de mineral de ferro (DRI) que ha anunciat l'empresa a Astúries, és un projecte estratègic i des del Govern es manté contacte permanent amb l'empresa per garantir la seva viabilitat. El Ministeri d'Indústria està en contacte Saint-Gobain per ancorar el seu futur a Espanya, ja que la multinacional francesa té línies de producció a Astúries i a Catalunya. L'objectiu del Govern és garantir el mínim impacte social per a la plantilla. S'han presentat 11 projectes asturians a la primera convocatòria de el PERTE de Descarbonización amb una inversió total de més de 500 milions d'euros. Aquests projectes aconseguirien una reducció d'emissions de més d'1 milió de tones de CO2.

  • Turisme | 16/5/2024

    L'ocupació en el sector turístic supera els 2,8 M d'afiliats a l'abril, després d'un augment del 3,1 % respecte al mateix mes de 2023

    Els afiliats a la Seguretat Social en turisme van suposar el 13,3% del total d'afiliats en l'economia nacional a l'abril. Els afiliats vinculats a activitats turístiques van augmentar en 84.591 en el mes abril, aconseguint els 2.805.487 treballadors ocupats. Balears i Canàries són les Comunitats Autònomes que major increment experimenten en termes relatius: un 5,5% i un 4,7% més, respectivament. En variació absoluta, el major increment es va donar en la Comunitat de Madrid.

  • Indústria | 14/5/2024

    Indústria concedeix 65,4 M€ del PERTE Xip a dues empreses espanyoles per recolzar projectes en microelectrònica

    Es tracta dels projectes que duran a terme les empreses Semidynamics (38,58 milions d'euros), i KDPOF (26,82 milions d'euros), que canalitzaran una inversió total de 124 milions d'euros. Les subvencions possibilitaran que aquestes dues empreses espanyoles participin en el ‘Projecte Important d'Interès Comú’ de Microelectrònica i Tecnologies de la Comunicació (IPCEI EM-TC). En l'IPCEI participen 14 estats que aportaran fins a 8.100 milions d'euros de finançament públic per al desenvolupament de 68 projectes individuals duts a terme per 56 empreses.

  • Indústria | 10/5/2024

    Indústria publica al seu web els 15 nous projectes aprovats de la línia B del PERTE VEC II amb una dotació de 75,7 M€

    Entre els beneficiaris, destaca la planta de Stellantis Vigo, que ha obtingut 29,2 milions d'euros. Una altra empresa destacada és Gestamp que ha obtingut 34,1 milions d'euros distribuïts en diferents plantes espanyoles. A data de tancament de la convocatòria, el passat 15 de setembre, s'han rebut 138 sol·licituds amb un pressupost conjunt de més de 2.700 milions d'euros, sol·licitant 1.211 milions d'euros entre préstecs i subvencions.

  • Turisme | 9/5/2024

    Aïnsa, Sos del Rey Católico, Cudillero, Mura, Pals i Casares optaran al reconeixement Best Tourism Villages 2024 de l'ONU Turisme

    Aquest distintiu avalua nou àrees temàtiques entre les quals destaca la sostenibilitat en el seu triple vessant: ambiental, econòmica i social

  • Turisme | 9/5/2024

    Els treballadors ocupats en el sector turístic augmenten un 7,7 % respecte a fa un any i superen els 2,75 milions

    En aquest primer trimestre de 2024 hi ha 197.630 empleats en activitats turístiques més que en el mateix trimestre de 2023 El 24,8 % dels nous treballs que es generen al nostre país estan relacionats amb activitats vinculades al turisme Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit han augmentat un 10,7 %, l'onzena pujada consecutiva La taxa de temporalitat en el sector turístic va ser del 14,7 %, inferior a la del primer trimestre de l'any passat que va ser del 16,9 %.

  • Indústria | 8/5/2024

    Jordi Hereu avança que s'han aprovat 15 nous projectes del PERTE VEC II per 76 M€, entre ells, Stellantis Vigo i Gestamp

    La setmana que ve Indústria llançarà la tercera convocatòria del PERTE VEC en la línia de bateries dotada amb 300 M€. Segons el ministre, el Govern aprovarà la nova Llei d'Indústria i Autonomia Estratègica el proper mes de juliol. Les dades d'ocupació en turisme de l'Enquesta de Població Activa en aquest primer trimestre de l'any, assenyalen que hi ha hagut gairebé 200 000 empleats més que fa un any en el sector turístic.

  • Indústria | 7/5/2024

    Indústria convoca la VI edició dels Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0

    El termini per presentar les candidatures finalitza el proper 18 de juny a les 18:00 hores. Els guardons es convoquen en dues modalitats: a la Gran Empresa i a la Pime industrial.

  • Turisme | 6/5/2024

    Rosario Sánchez Grau pren possessió com a secretària d'Estat de Turisme

    Jordi Hereu; «Amb la seva incorporació a l'equip anem a seguir impulsant la transformació sostenible del sector per redoblar el lideratge turístic d'Espanya». Rosario Sánchez Grau va ser delegada del Govern a les Illes Balears i consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears en la legislatura 2019-2023.

  • Indústria | 3/5/2024

    Jordi Hereu visita la fàbrica del grup Teresa Carles Flax Kale a Bell-lloc d'Urgell (Lleida)

    L'empresa lleidatana d'alimentació saludable ha obtingut 4,3 milions d'euros en la primera convocatòria del Perte Agroalimentari. El ministre d'Indústria i Turisme recorda que Lleida és un dels epicentres de la indústria agroalimentària, una indústria estratègica que està en plena transformació gràcies als pertes.